2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Καρπενήσι το πρώτο διοικητικό πρόστιμο από την Πυροσβεστική, για φωτιά σε οικόπεδο εν μέσω αντιπυρικής περιόδου

Οι πολίτες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

από την έντυπη έκδοση

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στην περιοχή Κερασούλες Καρπενησίου Ευρυτανίας επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σε άνδρα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν Ευρυτανίας.

Οι πολίτες, τονίζει η Πυροσβεστική, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αποφεύγοντας οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023), θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι πρόσθετοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή ενάρξεως και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των υποχρεωτικών μέτρων πυροπροστασίας, κυρίως σε υπαίθριες εργασίες.

Επισημαίνεται ότι, η μη τήρηση των προβλεπόμενων, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις. Το ανωτέρω πρόστιμο ήταν το πρώτο που επιβλήθηκε κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο στην Ευρυτανία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ