19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Καρπενήσι το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών, το Σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου

Μία σημαντική εκδήλωση θα λάβει μέρος στην πόλη μας από τον “ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΒΕΛΓΙΚΩΝ ΠΟΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ”, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου και την Π.Ε. Ευρυτανίας. Τη σχετική άδεια παραχώρησε στον σύλλογο η Π.Ε. Ευρυτανίας.

Την άδεια “διοργάνωσης έκθεσης αξιολόγησης ικανοτήτων σκύλων εργασίας στον “ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΒΕΛΓΙΚΩΝ ΠΟΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Λ.Ο.ΒΕ.Π.Ε.”, υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, κ. Άρης Τασιός, μετά το αίτημα του ομίλου στις 10/05/2021 για τη διεξαγωγή του 4ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βελγικών Ποιμενικών στο Καρπενήσι. Ο αναγνωρισμένος από τον Κ.Ο.Ε. και την FMBB όμιλος είναι υπεύθυνος για την ανάδειξη της φυλής των Βελγικών Ποιμενικών στην Ελλάδα.

Η διοργάνωση  θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Οκτωβρίου 2021 στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου. Υπεύθυνος της έκθεσης είναι ο πρόεδρος του ομίλου κ. Κων/νος Φούκης.

Είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνεται παρόμοια εκδήλωση στο Καρπενήσι. Η συνεργασία του ομίλου με τον Δήμο Καρπενησίου ξεκίνησε τον Μάιο του 2021 με τη διεξαγωγή αγώνων agility, ένα κυνάθλημα ταχύτητας και ευκινησίας (το διήμερο 29 & 30 Μαΐου 2021).

Σύμφωνα με την απόφαση, ο υπεύθυνος της έκθεσης υποχρεούται: να εξασφαλίζει ότι ο χώρος που διοργανώνεται η έκθεση παρέχει προστασία στους συμμετέχοντες σκύλους, να εγγυάται ότι δεν έχει χορηγηθεί στους σκύλους καμία φαρμακευτική ουσία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και να έχει λάβει ιδιαίτερη μέριμνα για την αποφυγή μετάδοσης νοσημάτων μεταξύ των ζώων και από τα ζώα στον άνθρωπο.

Τα ζώα συντροφιάς που συμμετέχουν πρέπει να έχουν σημανθεί και καταγραφεί και οι συνοδοί τους να φέρουν το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριό τους, από το οποίο να προκύπτει ότι είναι εμβολιασμένα και κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Οι σκύλοι πρέπει να βρίσκονται υπό την άμεση επίβλεψη του ιδιοκτήτη, κατόχου ή συνοδού τους, ο οποίος οφείλει να μην τους προξενεί φόβο ή πόνο. Τα ζώα εκείνα, που εκδηλώνουν χωρίς αιτία επιθετική συμπεριφορά προς τα άλλα ζώα ή τον άνθρωπο, φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο ή απομακρύνονται από την έκθεση. Η παρουσία κτηνιάτρου είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Τέλος, αναφέρεται στο έγγραφο χορήγησης της σχετικής άδειας πως «Σε περίπτωση παραβάσεως της ισχύουσας “περί διοργάνωσης εκθέσεων με σκύλους νομοθεσίας”, επιβάλλονται οι κυρώσεις του Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ Α 32)».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ