19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο “κατώφλι” των 2,5 ευρώ η αμόλυβδη στην Ευρυτανία. Διαρκές “ράλι” ανόδου στις τιμές των υγρών καυσίμων

Τίποτα δεν δείχνει ικανό να σταματήσει τις διαδοχικές ανατιμήσεις που καταγράφονται στα καύσιμα. Τα πρατήρια της Ευρυτανίας παραμένουν τα ακριβότερα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, με τις τιμές να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και την αμόλυβδη μια «ανάσα» -πλέον- από τα 2,5 ευρώ ανά λίτρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, η αμόλυβδη βενζίνη στο Καρπενήσι πωλούνταν έως και τα 2,495 ευρώ ανά λίτρο, ακριβότερη από κάθε άλλη φορά. Η μέση τιμής πώλησης της βενζίνης 95 οκτανίων στον νομό διαμορφώνεται στα 2,466 ευρώ/λ., ενώ το πετρέλαιο κίνησης διατίθεται προς 2,016 ευρώ/λίτρο. Ψηλότερα κοστίζει η αμόλυβδη μόνο στα νησιά των Κυκλάδων (μέση τιμή τα 2,547 ευρώ) και των Δωδεκανήσων (2,480 ευρώ). Πανελλαδικά, η μέση τιμή βρίσκεται στα 2,356 ευρώ/λίτρο.

«Οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξητική τάση εδώ και πολύ καιρό. Από την 1η Μαΐου η τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί 23 λεπτά στα διυλιστήρια, αύξηση που ακόμα δεν έχει περάσει στα πρατήρια», εκτίμησε (Mega Tv) o πρόεδρος των βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμης Κιουρτζής και προανήγγειλε νέα αύξηση στις τιμές βενζίνης και ντίζελ.

Μέσα στον Ιούνιο θα ξέρουμε αν θα μπορούμε να κάνουμε νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας (Open Tv), ωστόσο απέκλεισε την μείωση του ΕΦΚ. «Αναζητούμε δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα στήριξης από τον Ιούλιο» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ εστιάζοντας στα καύσιμα, ξεκαθάρισε: «Το θέμα καυσίμων θα το δούμε μελλοντικά, δεν θα αφορά μείωση στους φόρους».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ