25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων της Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Καρπενησίου

Στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων «Θεσστιβαλάκι» θα λάβει μέρος το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Καρπενησίου, μέσα από την αρχαία τραγωδία που ανέβασε και απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια.

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Λυρικός Μικρός Πλανήτης», διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων «Θεσστιβαλάκι». Θα υπάρξει και ευρυτανική συμμετοχή, καθώς θα πάρει μέρος το Θεατρικό Εργαστήρι του Δ. Καρπενησίου.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι Πέμπτη 8, Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 και θα πραγματοποιηθεί στο «Ανοιχτό Θέατρο του πάρκου της Νέας Ελβετίας» στη Θεσσαλονίκη. Η κάθε ομάδα μπορεί να παρουσιάσει μια θεατρική παράσταση της επιλογής της. Στόχος του 2ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων «Θεσστιβαλάκι» είναι να φέρει κοντά τις παιδικές θεατρικές ομάδες, να συμβάλει στην κοινή παραγωγή πολιτισμού, να δοθεί βήμα στην επικοινωνία, τη δυνατότητα συζήτησης και την ανταλλαγής απόψεων γύρω από το θέατρο και το παιδί, την ενεργή παρουσία καλλιτεχνών και φορέων του πολιτισμού σε ένα κοινό πλαίσιο.

Στο πλαίσιο αυτό και με έντονη τη διάθεση για εξωστρέφεια και απόκτηση πολύτιμων εμπειριών για τα παιδιά, ελήφθη η απόφαση για συμμετοχή του παιδικού θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Καρπενησίου. Πριν λίγες εβδομάδες, η ομάδα παρουσίασε -στο γεμάτο Συνεδριακό Κέντρο- την Αντιγόνη, του Σοφοκλή. Συνολικά 27 παιδιά, αγόρια και κορίτσια από 5 έως 12 ετών, ανέβηκαν στη σκηνή και ερμήνευσαν ρόλους της αρχαίας τραγωδίας, αποτυπώνοντας την προσπάθεια της Αντιγόνης να θάψει τον νεκρό αδελφό της, Πολυνείκη, παρά την αντίθετη εντολή του Κρέοντα, βασιλιά της Θήβας, θέτοντας την τιμή των θεών και την αγάπη για τον αδερφό της υπεράνω των νόμων των ανθρώπων.

Σε περίπου 1,5 μήνα, το εργαστήρι θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, υπό τον συντονισμό και καθοδήγηση της Νεκταρίας Ευσταθιάδου, που είχε αναλάβει τη σκηνοθεσία, τη διδασκαλία και την προσαρμογή κειμένων, αναδεικνύοντας και έξω από τα στενά όρια της Ευρυτανίας το άρτιο αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε από τους μικρούς ηθοποιούς. «Με την πιο δυνατή ομάδα, εκπροσωπούμε την πόλη μας, στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων στη Θεσσαλονίκη», έγραψε η υπεύθυνη του Θεατρικού Εργαστηρίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ