27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ οι αστυνομικοί από την Ευρυτανία. Έγινε με τη συμμετοχή 717 αντιπροσώπων απ’ όλη την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή αστυνομικών από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 34ο Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. Οι εργασίες του Συνεδρίου διεξήχθησαν το τριήμερο 12-14 Ιανουαρίου 2024

Το 34ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων έγινε κατά το τριήμερο 12-14 Ιανουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με τη συμμετοχή των εκλεγμένων Αντιπροσώπων όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της χώρας και κεντρικό σύνθημα: «Το δίκιο μας είναι επικίνδυνο γιατί η εξουσία έχει άδικο». Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν σύσσωμη η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και Ομοσπονδιών Εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας, εκπροσώπησαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, Παναγιώτης Κατσαρός και Κοσμάς Τσιαμάκης, ενώ στην Αθήνα ταξίδεψε και ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης, Δημήτρης Μπαλτάς.

Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, επί τάπητος τέθηκαν θέματα, όπως: διοικητικός απολογισμός, οικονομικός απολογισμός, έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής, προϋπολογισμός, προτάσεις συνέδρων, εκλογή εφορευτικής επιτροπής, ενώ, καθώς το Συνέδριο είχε χαρακτηριστεί ως εκλογοαπολογιστικό, οι εργασίες του ολοκληρώθηκαν με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή των καταστατικών οργάνων της Ομοσπονδίας. Συνολικά 519 από τους 717 αντιπροσώπους των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων από όλη την Ελλάδα, ψήφισαν τους υποψηφίους που συντάχθηκαν με τον νυν πρόεδρο, Γρηγόρη Γερακαράκο, που κέρδισε 18 εκ των 27 συνολικά εδρών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ και συνεχίζει στην προεδρία της Ομοσπονδίας, μετά τη συγκρότηση σε Σώμα.

Επανεκλέχθηκε πρόεδρος ο Γρ. Γερακαράκος

Το συνέδριο διεξήχθη σε βαρύ πένθος εξαιτίας των τραγικών γεγονότων του περασμένου Δεκεμβρίου, που πυροδότησαν τον ξεσηκωμό της αστυνομικής οικογένειας τόσο με τις σημαντικές παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και κατά την κορύφωσή τους με την κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων.

“Η τήρηση ενός λεπτού σιγής -και μάλιστα δύο φορές για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου- σε συνδυασμό με την κορυφαία στιγμή, όπου όλοι οι σύνεδροι όρθιοι, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, άρχισαν να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού, τιμής και μνήμης των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, αποτελούν, ωστόσο, την ειδοποιό διαφορά ενός συνεδρίου που συγχρόνως με την προβλεπόμενη διαδικασία των αρχαιρεσιών, αποκάλυψε μεγαλειωδώς το βαθύ προβληματισμό της βάσης του σώματος σχετικά με τις κυβερνητικές πολιτικές, διαχρονικά. Σηματοδότησε δε την αρχή μιας νέας δυναμικής διαδικασίας, ώστε η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση των αστυνομικών, να μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, με σαφή στόχευση την επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού και της θωράκισης του λειτουργήματος του αστυνομικού, μέσω μιας σειράς πολιτικών αποφάσεων που θα ικανοποιούν τα κορυφαία αιτήματά μας, όπως αυτά αποτυπώθηκαν και στο επικαιροποιημένο ψήφισμα του συνεδρίου”, αναφέρει η ΠΟΑΣΥ.

Η Ομοσπονδία εκπροσωπεί περίπου 40.000 αστυνομικούς και εκλέγεται κάθε τρία χρόνια από το Πανελλαδικό Συνέδριο.

Οι Δημ. Μπαλτάς και Παν. Κατσαρός, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ευρυτανίας, μαζί με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ