20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Παρίσι ο Κυρ. Μητσοτάκης για τα εγκαίνια επετειακής έκθεσης στο Λούβρο – Δείπνο με Μακρόν

Το μπαράζ των διπλωματικών επαφών του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη έχει επόμενη στάση σήμερα το Παρίσι. Επισήμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει από κοινού με τον Εμανουέλ Μακρόν επετειακή έκθεση στο Λούβρο τη Δευτέρα, ενώ αυτά που θα συζητήσουν κατ` ιδίαν στην τρέχουσα συγκυρία έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Μετά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, που αποτέλεσε, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της ισχυροποίησης του εξωστρεφούς αποτυπώματος της χώρας, την Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα έχει μια ακόμα συνάντηση ειδικού βάρους με τον Εμανουέλ Μακρόν. Η συνάντηση των δύο ηγετών στο Παρίσι θα είναι η τρίτη μέσα σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων.

Επί τάπητος θα βρεθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αφγανιστάν, το ενδεχόμενο ενός νέου προσφυγικού κύματος, οι τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή, αλλά και η περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου, που διοργανώνεται για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και στοχεύει στην ανάδειξη των δεσμών που ενώνουν την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Στη διάσταση της ενεργητικής διπλωματίας εστιάζει άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε άρθρο του στο ειδικό ένθετο της εφημερίδας «Κεφάλαιο». Διαμηνύει την πίστη του σε μία ανοιχτή κοινωνία, όπου γεφυρώνεται η ατομική ελευθερία με τη συλλογική ευημερία.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ