6 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Περτούλι Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί το 41ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων – Το πρόγραμμα

Από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023 θα διεξαχθεί το 41ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, στα περτουλιώτικα λιβάδια του ν. Τρικάλων, σε υψόμετρο 1150 μέτρων. Σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, οι Σαρακατσαναίοι το γένος Έλληνες, αποδεικνύουν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα υψίπεδα της ελληνικής φύσης όπου διατηρήθηκε προφυλαγμένη η φλόγα της ελευθερίας και ο πόθος της αναγέννησης της ελληνικής φυλής.

Το φετινό Αντάμωμα είναι αφιερωμένο στους Σαρακατσαναίους της Βουλγαρίας που αποκόπηκαν από τον Εθνικό Ιστό μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο και το κλείσιμο των συνόρων και παρόλα αυτά κρατούν άρρηκτους τους δεσμούς με την Πατρίδα, την Ιστορία και την Παράδοση. Έναυσμα αυτού του του αφιερώματος στάθηκε η θετική έκβαση της συλλογικής προσπάθειας των δύο Ομοσπονδιών για την οφειλόμενη απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας στους 25.000 Ελληνικής Καταγωγής Σαρακατσαναίους της Βουλγαρίας.

Και φέτος το Αντάμωμα θα γίνει με ελεύθερη κατασκήνωση στον περιβάλλοντα χώρο του Ανταμώματος. «Η φετινή μάζωξη απαντά με αισιοδοξία και χαρά στο ζοφερό παρόν και ξορκίζει για άλλη μία φορά, τις Κασσάνδρες μιας συνέχειας χωρίς διέξοδο, καλώντας τους Έλληνες να ξαναβρούν το δυναμισμό τους και την πίστη τους, αντλώντας δυνάμεις από τους αστείρευτους θησαυρούς της παράδοσης», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Κατά την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν, την Παρασκευή το βράδυ στα περτουλιώτικα λιβάδια, το 10ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας – Σαρακατσάνικου Τραγουδιού.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ