19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Ραπτόπουλο Αγράφων οι δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας. Συνεδριάζει αύριο (18/7) η Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Τα θέματα

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιήσει στο Ραπτόπουλο Αγράφων, την 9η τακτική της συνεδρίαση, με σημαντικά θέματα που απασχολούν τους δημάρχους και τις κοινωνίες. Πάνω από 30 μέλη της ΠΕΔ, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, θα βρεθούν για δύο ημέρες στα φιλόξενα Άγραφα.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, κάνει πράξη τα τελευταία χρόνια την απόφαση του ΔΣ, η οποία αναφέρει ότι οι συνεδριάσεις του οργάνου θα πρέπει να πραγματοποιούνται κάθε φορά και σε διαφορετικό τόπο στην Περιφέρεια, ώστε να αναδεικνύονται με έναν ισχυρό τρόπο τα τοπικά προβλήματα κάθε δήμου.

«Εχουμε βάλει στόχο να συνεδριάσουμε σε όλους τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να βρεθούμε κοντά στους πολίτες και να συνδράμουμε σε θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε ο κ. Σουλιώτης, κατά τη συζήτηση για την ανάληψη της δαπάνης για τη συνεδρίαση στα Άγραφα.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

1. Συζήτηση ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο Αγράφων και τους ορεινούς δήμους γενικότερα και ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.

2. Ανάληψη πρωτοβουλιών για τη χρηματοδότηση Ολοκληρωμένων Χωρικών Παρεμβάσεων (Ο.Χ.Ε.) ορεινών περιοχών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας 2021-2027.

3. Ορισμός εκπροσώπου της Π.Ε.Δ. στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Φθιώτιδας ΑΕ ΟΤΑ.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων του 5ου Αγώνα δρόμου «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ», 102 χλμ, ΘΕΣΠΙΕΣ – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας.

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη συνδιοργάνωση της έκθεσης Lamia Expo, στις 23 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ