29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο όραμα της ενιαίας Ευρώπης αναφέρθηκε από τη Σάμο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης

Στο όραμα της αριστεράς για μια ενιαία Ευρώπη αναφέρθηκε από τη Σάμο όπου και βρέθηκε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Κώστας Αρβανίτης ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Χίου του κόμματος Ανδρέα Μιχαηλίδη και το μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Σάμου Πένυ Δεμερτζή.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι επέστρεψε από τη Μάλτα στο πλαίσιο επίσημης αποστολής της Επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει στόχο να διαπιστώσουν οι Ευρωβουλευτές τα σημεία αλλά και το επίπεδο προόδου μιας σειράς αναγκαίων μεταρρυθμίσεων σε κρίσιμα ζητήματα Κράτους Δικαίου αλλά και στην αντιμετώπιση της Διαφθοράς.

Ο κ. Αρβανίτης τόνισε ότι θα πρέπει η Ε.Ε να μην έχει μόνο ενιαίο νόμισμα αλλά και ευρωπαϊκό μισθό βάσης. Μίλησε για την αναγκαιότητα της δυνατότητας στέγασης των νέων ακόμη και με την αξιοποίηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Εστίασε στο θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού λέγοντας ότι δεν είναι υπέρ του “ καλως ήρθατε πρόσφυγες» γιατί αυτό είναι σαν να συμφωνούμε με τα όσα κάνει η Δύση που προκαλέι πολέμους άρα και μετανάστευση και τους καλοδεχόμαστε ως φθηνά εργατικά χέρια. Τόνισε ότι πρέπει η Ε.Ε να απεμπλακεί από όλους τους πολέμους και να συζητηθεί το relocation. Αναφέρθηκε στις επαναπροωθήσεις λέγοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει η Τουρκία να εργαλιοποιεί το μεταναστευτικό και να υπάρξουν ασφαλείς δρόμοι για τους μετανάστες που είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Ως προς τις κλειστές δομές είπε ότι δεν συμφωνεί ενώ κατά την επίσκεψη του στην Κλειστή Δομή Σάμου διαπίστωσε κάποια προβλήματα όπως την ποιότητα του φαγητού αλλά και την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Στο θέμα του μεταναστευτικού αναφέρθηκε και ο κ. Μιχαηλίδης εστιάζοντας στους αγώνες των κατοίκων της Χίου να αποτραπεί η δημιουργία νέας κλειστής δομής.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν επίσης κατά την παραμονή τους στην Σάμο τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό ενώ συνομίλησαν με εθελοντές των πυροσβεστικών κλιμακίων για να εκθέσουν το πρόβλημα που έχει προκύψει με την πιστοποίηση τους και την ένταξη τους στο Μητρώο της Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος το βράδυ της Τετάρτης μίλησαν σε ανοικτή εκδήλωση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ