27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Erasmus+ “Green me, Green footprints”, το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Κερασοχωρίου – 3η θέση στον διαγωνισμό για το λογότυπο του προγράμματος

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Green me, Green footprints” συμμετέχει το Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Κερασοχωρίου, που έλαβε μέρος και στον διαγωνισμό για το λογότυπο της δράσης

Διεξήχθη πριν λίγες μέρες ο διαγωνισμός για το λογότυπο του Erasmus+ με τίτλο “Green me, Green footprints” που υλοποιεί το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Κερασοχωρίου με συντονίστρια χώρα την Ελλάδα και συνεργάτιδες χώρες την Ιταλία, την Τουρκία και την Λιθουανία. Το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Κερασοχωρίου συμμετείχε στον διαγωνισμό για το λογότυπο με τρία έργα που έγιναν από τους μαθητές σε ψηφιακή πλατφόρμα.

Το εγκεκριμένο από το ΙΚΥ σχέδιο προγράμματος Erasmus+ KA210 με κωδικό 2023-1-EL01-KA210-SCH-000161691 (https://www.iky.gr/el/erasmusplus-results/apotelesmata-2023) έχει ως στόχο οι μαθητές/τριες να αποκτήσουν επίγνωση της κλιματικής κρίσης, να ενημερωθούν σχετικά με την αειφορία και να ενθαρρυνθούν πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνες συμπεριφορές. Μέσα σε διάστημα δύο ετών πραγματοποιούνται εβδομαδιαία ταξίδια στις ευρωπαϊκές χώρες-εταίρους όπου τα παιδιά εμπλέκονται σε δραστηριότητες που έχουν τον λιγότερο αρνητικό αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον όσον αφορά στην παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας και σκουπιδιών στην καθημερινή τους ζωή.

Η συνεργασία και η αλληλεπίδραση των μαθητών μας με άλλους Ευρωπαίους μαθητές συμβάλλει στην βελτίωση των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων στην αγγλική γλώσσα, στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και της ικανότητά τους να συμβαδίζουν με διαφορετικούς πολιτισμούς. Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί θα βιώσουν παραδείγματα αντιμετώπισης της ρύπανσης του περιβάλλοντος στις άλλες χώρες, αλλά θα κερδίσουν και πολιτιστική γνώση και εμπειρία μέσω ταξιδιών και επισκέψεων σε μουσεία και χώρους ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας.

Πρόσφατα, το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Κερασοχωρίου συμμετείχε στον διαγωνισμό για το λογότυπο που θα φέρει το πρόγραμμα “Green me, Green footprints”. Οι μαθητές/τριες της σχολικής μονάδας του δήμου Αγράφων σχεδίασαν λογότυπο με έναν λαμπτήρα που απεικόνιζε τη Γη, σχέδιο που αναδείχθηκε στην 3η θέση του διαγωνισμού. Πρώτο σε ψήφους ήταν σχέδιο με ένα αποτύπωμα ποδιού. Τα προγράμματα Erasmus+ χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), που αποτελεί τον Εθνικό Φορέα Διαχείρισης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ