26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο OPEN ο Αλέξης Καρδαμπίκης, για την προβληματική διασύνδεση ευρυτανικών και θεσσαλικών Αγράφων (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN, με παρουσιαστές τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη, εμφανίστηκε ζωντανά ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, το πρωί της Πέμπτης (30/12).

Έχοντας δίπλα του τον δήμαρχο Αργιθέας, Ανδρέα Στεργίου, μίλησαν για τον προβληματικό δρόμο Βραγγιανά Καρδίτσης – Κέδρα Ευρυτανίας (θ. Φελίκι), χωματόδρομος 6 χιλιομέτρων που είναι επικίνδυνος σε σημεία· παρά τις δεσμεύσεις των εκάστοτε διοικούντων, παραμένει ανεκπλήρωτο όνειρο εδώ και πολλά χρόνια, ανέφεραν οι δήμαρχοι.

«Πρόκειται για έναν δρόμο υπερτοπικής σπουδαιότητας, είναι πάνω και πέρα από τα χωριά, ενώνει την Ευρυτανία με την Καρδίτσα», είπε ο κ. Στεργίου και τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης χρηματοδοτήσεων για την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος των 6χλμ που συνδέει Ευρυτανία και Καρδίτσα.

Μεταξύ άλλων, ο δρόμος χρησιμοποιείται καθημερινά και από μαθητές που κατοικούν στα Βραγγιανά Καρδίτσας και τον Δήμο Αχελώου και φοιτούν σε σχολεία του Ραπτόπουλου Ευρυτανίας, ενώ εξυπηρετεί και τις ανάγκες εφοδιασμού των κτηνοτρόφων με ζωοοτροφές κ.α.

Η μελέτη του δρόμου ολοκληρώθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο και απομένει η εξασφάλιση των πόρων για την κατασκευή του έργου, ενημέρωσε ο δήμαρχος της Αργιθέας.

Δείτε βίντεο από την κοινή εμφάνιση των δημάρχων Αγράφων και Αργιθέας στην τηλεόραση του OPEN:

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ