19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο WRC -τουλάχιστον- μέχρι και το 2025 το Ράλλυ Ακρόπολις! Ξανά στη Λαμία η βάση του αγώνα το 2023, εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια ιστορίας του

Το Ράλλυ Ακρόπολις θα παραμείνει για δύο επιπλέον χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, για το 2024 και 2025. H Λαμία θα φιλοξενήσει τη βάση του αγώνα και το 2023, πλήθος εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια της ιστορίας του.

Την ανακοίνωση της διετούς επέκτασης του συμβολαίου του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με τον promoter του WRC έκανε σήμερα (16/02) ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια του ελληνικού αγώνα.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η επέκταση της άρτιας έως σήμερα συνεργασίας με την ΕΚΟ, μέλους του Ομίλου ΕΛΠΕ, που θα παραμείνει έως και το 2025 Μεγάλος Χορηγός και Χορηγός Ονόματος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Μετά την οκταετή του απουσία από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και την επιστροφή του στο θεσμό το 2021, φέτος το Ακρόπολις θα διεξαχθεί για τρίτη διαδοχική φορά -στις 7-10 Σεπτεμβρίου 2023- και θα αποτελέσει τον 10ο από τους 13 γύρους του WRC.

Η Πανελλήνια Έκθεση στη Λαμία θα φιλοξενεί το Αρχηγείο και το Service Park, ενώ όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια, μετά την εκκίνηση τα πρώτο αγωνιστικό σκέλος θα ξεκινήσει από το Λουτράκι που εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αγώνα.

Το 2023 είναι έτος ορόσημο για τον εθνικό μας αγώνα, καθώς γιορτάζει τα 70 χρόνια από την πρώτη φορά που διεξήχθη, το 1953. Είχαν προηγηθεί δύο ελληνικοί αγώνες ράλλυ το 1951 και το 1952.

Στόχος του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Motorsport Greece είναι κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς η κληρονομιά και η εξέλιξη του Ράλλυ Ακρόπολις να προβληθούν σε κάθε Έλληνα, μέσα από δραστηριότητες συνδεδεμένες με την τεχνολογία, την ασφάλεια, το περιβάλλον κ.ά., γιορτάζοντας το «μύθο» του Ράλλυ των Θεών με εκείνους που είχαν την τύχη να τον ζήσουν στα χρόνια που πέρασαν, και συστήνοντάς τον στις νεότερες γενιές.

Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ