27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στόλισαν και άναψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο οι Βινιανίτες, που διοργάνωσαν και φιλανθρωπικό παζάρι για τον σύλλογο ΑμεΑ (ΦΩΤΟ)

από την έντυπη έκδοση

Δραστήριο και με φρέσκες ιδέες, το νέο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βινιανιτών επιμελήθηκε τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο χωριό και παράλληλα διοργάνωσε εορταστικό παζάρι για καλό σκοπό. Με τη συνδρομή της Τοπικής Κοινότητας και κατοίκων, το δέντρο -που χορήγησε ο Δήμος Αγράφων- στολίστηκε και φωταγωγήθηκε, ενώ ο σύλλογος προχώρησε στη δωρεά της φωτιζόμενης φάτνης στην κοινότητα «με προσδοκία να φωτίσει ένα σημείο του χωριού μας, όπως φωτίζει κάθε σπίτι το πνεύμα των Χριστουγέννων».

Μια εκδήλωση, εξάλλου, που διεξήχθη για πρώτη φορά στη Νέα Βίνιανη ήταν το φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώθηκε στο σχολείο με κατασκευές από τα Δημοτικά Σχολεία Φραγκίστας, Κρέντης, Δάφνης και το Νηπιαγωγείο Κρέντης. Επίσης, στο παζάρι υπήρχαν χειροποίητες δημιουργίες, γλυκίσματα κ.α. που με μεράκι έφτιαξαν γυναίκες του χωριού. Τα έσοδα από τη δράση προσφέρθηκαν στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), με έδρα το Καρπενήσι.

Αναφέρει σχετικά ο σύλλογος τα εξής:

«Μια μοναδική εκδήλωση που έλαβε χώρα για πρώτη φορά ήταν το φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώθηκε στο σχολείο μας με πανέμορφες κατασκευές από τα δημοτικά σχολεία Φραγκίστας, Κρέντης, Δάφνης και το Νηπιαγωγείο Κρέντης.

Επίσης στο παζάρι υπήρχαν δημιουργίες/διακοσμητικά της Ουράνιας Γαζέτα, υπέροχα χειροποίητα βραχιόλια από την Αρετή Γαζέτα, εικόνα της Αγίας Μαρίνας τέχνημα από την Κατερίνα Ντάλα, γλυκά του κουταλιού από την Βασιλική Καραγεώργου.

Βέβαια δεν ξεχνάμε τις προσφορές γλυκών, κεράσματα που εδώθησαν στον σύλλογο για τους επισκέπτες του παζαριού. Με την σειρά μας ευχαριστούμε: την Αναστασία Γαζέτα, Βασιλική Θεοχάρη, Κωνσταντίνα Μπύρου και Βασιλική Καραγεώργου και τον Δημήτρη Καραγεώργο για το μικρό ξύλινο σπιτάκι της φάτνης.

Εν κατακλείδι Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους που δούλεψαν για αυτό το αποτέλεσμα. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αγράφων που και φέτος μας χορήγησε το δένδρο. Και βέβαια να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και αγόρασαν τα διάφορα είδη.

Τα χρήματα από την δράση δόθηκαν στον ευρυτανικό Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (Α.μεΑ.) στο Καρπενήσι. Τέλος, να ευχηθούμε σε όλους καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία σε κάθε σπιτικό».

Ευχαριστήριο

«Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑμεΑ ΠΕ Ευρυτανίας ευχαριστεί από καρδιάς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βινιανιτών ‘Η Κοίμηση της Θεοτόκου’ για την κατάθεση χρημάτων από το χριστουγεννιάτικο παζάρι. Να είστε καλά, καλές γιορτές σε όλους.

Η Πρόεδρος, Αναστασία Κριπάση -Μπάρκα»

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ