19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συγκίνησε ο Τζόκοβιτς: «Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας κλέψει το όνειρο»

Απέλαση, απαγόρευση να παίζει τένις, αφαίρεση βαθμών, φυλάκιση σε ένα άθλιο ξενοδοχείο (φυλακή μεταναστών), κι όλα αυτά για έναν γεννημένο πρωταθλητή με σπάνιο ήθος που αντιμετώπιζαν σαν εγκληματία. «Ποντίκια» που πήραν τρόπαια όσο τον κρατούσαν αιχμάλωτο. Ποιον; Τον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών!

Προσπάθησαν να καταστρέψουν την καριέρα του και να τον παρουσιάσουν ως κακό άνθρωπο, να σκοτώσουν την επιθυμία του για το άθλημα που αγαπά και για το οποίο ζει. Και τι έγινε;

Ο πρωταθλητής επέστρεψε και έδειξε ακόμα μια φορά ότι είναι καλύτερος από όλους. Πολύ καλύτερος. Ο καλύτερος στην ιστορία! Ακόμη και ο δρόμος για αυτόν τον πανηγυρικό 10το τίτλο στον Australian Οpen – (22 Grand Slam του) δεν ήταν εύκολος: τραυματισμός, όλα ήταν πάλι εναντίον του και εμφανίστηκαν ξανά «γύπες», αλλά όσοι ήθελαν να αποσπάσουν την προσοχή του από τον στόχο έσπασαν τελικά τα δόντια τους.
«Ποτέ πριν καμιά άλλη κατάκτηση του τίτλου σου Νόλε μου, δεν με έκανε τόσο χαρούμενο όσο αυτή!

Εδώ δεν χωράει πλέον καμία συζήτηση. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος τενίστας στην ιστορία και είναι σίγουρα ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές που πέρασαν ποτέ από αυτόν τον πλανήτη», δήλωσε ένας Σέρβος δημοσιογράφος.

Στην τελετή της απονομής μετά το μεγάλο φινάλε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μεταξύ άλλων είπε: «Θα ήθελα να πω ένα τελευταίο σχόλιο για τις δυο χώρες μας, την Σερβία και την Ελλάδα:
Ξέρετε, εμείς είμαστε σχετικά μικρά κράτη που πραγματικά δεν έχουνε μεγάλη παράδοση στο τένις, δηλαδή δεν είχαμε πραγματικά μεγάλα ονόματα που είχαν φτάσει τόσο ψηλά ως επαγγελματίες τενίστες . Για αυτό τον λόγο θεωρώ ότι αυτό το μήνυμα για τους νέους τενίστες σε όλο τον κόσμο οι οποίοι μας παρακολουθούν τώρα και ονειρεύονται να φτάσουν κάποτε εδώ που είμαστε ο Στέφανος και εγώ, τολμήστε να ονειρευτείτε το μεγάλο όνειρο επειδή τα πάντα μπορείτε να πετύχετε και μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας κλέψει αυτό το όνειρο.

Δεν έχει σημασία ποια είναι η καταγωγή σας. Πραγματικά πιστεύω ότι όσα δύσκολα χρόνια να είχατε περάσει στην παιδική σας ηλικία, και όποιες κακουχίες και προκλήσεις να περάσετε, αυτό θα σας κάνει πιο δυνατούς. Τα ζωντανά παραδείγματα για αυτό, είμαστε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και εγώ! Μην αφήσετε κανέναν να πάρει το όνειρό σας. Ποτίστε το όπως ένα λουλούδι, βρείτε ανθρώπους που θα πιστέψουν σε αυτό το όνειρο, ονειρευτείτε και θα τα καταφέρετε».

Απευθυνόμενος στον Σέρβο συναθλητή του ο Έλληνας τενίστας, μεταξύ άλλων είπε: «Είναι ο σπουδαιότερος που έχει κρατήσει ποτέ ρακέτα του τένις».

Πηγές: Politika.rs, index.hr

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ