Συγκίνηση στη Μυρίκη… Έτρεξαν στη μνήμη του αδικοχαμένου Θοδωρή Τσώνη – Οι νικητές/τριες στον 3ο Μυρίκειο Δρόμο (ΦΩΤΟ)

Συγκίνηση στη Μυρίκη… Έτρεξαν στη μνήμη του αδικοχαμένου Θοδωρή Τσώνη – Οι νικητές/τριες στον 3ο Μυρίκειο Δρόμο (ΦΩΤΟ)

Περισσότεροι από εξήντα (60) άνθρωποι, κορίτσια, αγόρια, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, συμμετείχαν στον αγώνα ορεινού τρεξίματος «Μυρίκειος Δρόμος Δάσους»,  την Κυριακή 11 Αυγούστου. Διοργανωτής ήταν ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μυρίκης Ευρυτανίας «Άγιος Γεώργιος», σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, τον ΟΠΑΣΤΕ ΠΕ Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση από τον δασικό δρόμο που οδηγεί στο εκκλησάκι Κωνσταντίνου και Ελένης, με τους δρομείς να ακολουθούν πορεία 7 χιλιομέτρων μέσα στο πυκνό ελατόδασος και με τερματισμό στην πλατεία της Μυρίκης, όπου οι άνθρωποι του συλλόγου είχαν στήσει μια ωραία γιορτή. Η διοργάνωση είχε στόχο, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής και την προώθηση του λαϊκού αθλητισμού, όπου προτεραιότητα είναι η ίδια η χαρά της συμμετοχής.

Συμμετείχαν πολλοί χωριανοί, αθλητές και αθλούμενοι από την ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου, αλλά και πρωταθλητές πανελλήνιας εμβέλειας, που βρίσκονται επί ευρυτανικού εδάφους στο πλαίσιο προπονητικού καμπ του ΣΕΓΑΣ.

Ο 3ος Μυρίκειος Δρόμος Δάσους ήταν αφιερωμένος στον αδικοχαμένο Θοδωρή Τσώνη, που τον περασμένο Φεβρουάριο έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία μόλις 47 ετών. Ο Θοδωρής, πατέρας δύο παιδιών και προϊστάμενος του ΕΚΑΒ το Καρπενήσι, συμμετείχε σε πλήθος αγώνων τρεξίματος ανά την Ελλάδα και είχε στηρίξει από την πρώτη στιγμή με θέρμη τον αγώνα του χωριού του.

«Το ήθος του ήταν απαράμιλλο. Γνώριζε τι σημαίνει αθλητικό πνεύμα, άμιλλα και ευ αγωνίζεσθαι και αλληλεγγύη (…)», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο παρουσιαστής του κυριακάτικου αγώνα στη Μυρίκη, γνωστός αθλητάνθρωπος, Σεραφείμ (Φούλας) Λερογιάννης, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης. Ο τοπικός σύλλογος απένειμε και αναμνηστικό δώρο (μια εικόνα της Παναγίας), στην οικογένεια -τη σύζυγο και τα παιδιά- του Θοδωρή Τσώνη.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του Μυρίκειου Δρόμου, νικητής στην Κατηγορία Ανδρών αναδείχθηκε ο Γιώργος Τσώνης (με το εξαιρετικό 27.50), με τον Ιωάννη Καρέτσο να καταλαμβάνει τη 2η θέση και τον Λάμπρο Παπαδιά να τερματίζει τρίτος. Στην Κατηγορία Ανδρών Κ18, πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Σωτήρης Τσώνης (μαζί με τον αδερφό του, Γιώργο, σε 27.50) και τον ακολούθησε ο Γιάννης Ματσούκας και ο Γιώργος Τάκης. Στην Κατηγορία Γυναικών, η Ματίνα Νούλα πρώτευσε (34.12) και το βάθρο των νικητριών συμπλήρωσαν η Ευαγγελία Αραχωβίτη και η Φωτεινή Χριστοπούλου, ενώ στις Γυναίκες Κ18, η Βασιλική και η Στυλιανή Τσώνη, κόρες του Θοδωρή, τερμάτισαν πρώτες μέσα σε επευφημίες· στην 3η θέση βρέθηκε η Δέσποινα Νούλα.

Τίμησαν με την παρουσία τους τον 3ο Μυρίκειο Δρόμο και πραγματοποίησαν απονομές, η Βουλευτής Ευρυτανίας, Τζίνα Οικονόμου, η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής & Δασικής Πολιτικής ΠΣΤΕ, Κατερίνα Καλαντζή, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, Δημήτρης Λερογιάννης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μυρίκης, Γιώργος Χινόπωρος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μυρίκης, Δημήτρης Κεφαλάς κ.α. Συνέβαλε σημαντικά στο οργανωτικό κομμάτι του αγώνα, η προπονήτρια του ΑΠΣ Καρπενήσι 2002, Βάσω Σιούτα.

Άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Αύγουστο του 2025 και πάλι στα ίδια μέρη, στη γενέτειρα Μυρίκη Ευρυτανίας.