18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συγκεντρώσεις κατά της ακρίβειας στη Θεσσαλονίκη – Tα συνθήματα και τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών (video)

Φρούριο θύμιζε από το πρωί του Σαββάτου η Θεσσαλονίκη, καθώς πλήθος συγκεντρώσεων πραγματοποιήθηκαν στην πόλη στο πλαίσιο των εγκαινίων της 86ης Διεθνούς Έκθεσης και της ομιλίας του πρωθυπουργού.Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν ειρηνικά σήμερα στη Θεσσαλονίκη ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς και αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων.

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ήταν τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών στις τέσσερις μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο, ΠΑΜΕ καθώς και συλλογικότητες.

«Οι εργαζόμενοι είναι εδώ και απαιτούν εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς τους για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια. Οι ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν να ζήσουν με πεντακόσια ευρώ ενοίκιο και διακόσια πενήντα ευρώ ρεύμα” δήλωσε ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, ενώ μίλησαν επίσης για την ΑΔΕΔΥ ο Δημήτρης Μπράτης και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των παρατάξεων και διαβάστηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες εργαζόμενοι ζήτησαν αυξήσεις και συλλογικές συμβάσεις

Στο ίδιο σημείο, διαδήλωσε και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή γραμματέα Γ Βασιλειάδη και την τομεάρχη εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατιδης, Α. Τριανταφυλλιφης και Χρ. Γιαννουλης.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συμμετείχε στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός μπορούν να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Την αυλαία των κινητοποιήσεων που θα συνεχιστούν την Κυριακή ανοίγουν στις 8.30 το πρωί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ στις 6 το απόγευμα τα Σώματα Ασφαλείας που απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στις περιοχές γύρω από τα σημεία που έγιναν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, δίχως να σημειωθούν επεισόδια.

Οι τελευταίοι διαδηλωτές αποχώρησαν από την Καμάρα και από το σημείο που βρίσκεται σε απόσταση από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, την ώρα που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωνε την καθιερωμένη ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ρεπορτάζ: Κ. Καντούρης, Π. Μάνης, Λ. Χριστάρα, Π. Σαρόγλου | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ