19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συγκινητική η αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση των Καρπενησιωτών, που δίνουν αίμα για τους τραυματίες των Τεμπών – Δηλώσεις Διοικητή ΓΝΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκτακτο κάλεσμα για αιμοδοσία για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Η αλληλεγγύη είναι το πιο κρίσιμο «όπλο» μας στις δύσκολες στιγμές που περνούν συνάνθρωποί μας, άνθρωποι σαν κι εμάς που από καθαρή τύχη και συμπτώσεις δεν βρισκόμαστε στη θέση τους. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, καλεί τους πολίτες να προσφέρουν αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα για τους δεκάδες τραυματίες του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Από την πρώτη στιγμή, οι πολίτες του Καρπενησίου άρχισαν να προσέρχονται αυθόρμητα στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου για να προσφέρουν αίμα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών δεν έμειναν ασυγκίνητοι από το δράμα των Τεμπών και διαθέτουν λίγα λεπτά από τον χρόνο τους, σε μια πράξη βαθιά ανθρώπινη και αλτρουιστική. Το πρωί της Πέμπτης, 2 Μαρτίου, ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρπενησίου, Δρ. Δημήτρης Καρατσίκης, εξέδωσε ανακοίνωση-κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι μπορούν να προσέρχονται εθελοντικά στην Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα των τραυματιών του δυστυχήματος», αναφέρει ο κ. Καρατσίκης, που μίλησε στην κάμερα των Ευρυτανικών Νέων.

Στο έκτακτο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, διαβάζουμε, αντίστοιχα, τα εξής: «Το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας έχει κινητοποιηθεί πλήρως αυτές τις δύσκολες στιγμές για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη περίθαλψη των τραυματιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, είναι επιτακτικό να συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκες για αίμα. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας, προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ