20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συγκλονίζουν οι ιστορίες ξεριζωμού των Ουκρανών προσφύγων

Την ώρα που το προσφυγικό κύμα από την εμπόλεμη Ουκρανία είναι σε εξέλιξη, δεν δοκιμάζονται μόνον οι αντοχές του χειμαζόμενου λαού, δοκιμάζονται η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων πολιτών.

Ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου έχει μετατρέψει την αίθουσα εκδηλώσεων σε έναν ζεστό ξενώνα για τους πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα μεταξύ ΡουμανίαςΟυκρανίας.

Εθελοντές μεταφέρουν κούτες με υγρά πανάκια, πάνες και πλείστα είδη πρώτης ανάγκης. Το ξενοδοχείο Mandachi στη ρουμανική πόλη Σουτσεάβα έχει μετατραπεί σε έναν φιλόξενο χώρο υποδοχής για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Η 32χρονη Σιρίνα ζητάει βοήθεια από τους εθελοντές. Δεν ξέρει ακόμα ποιο είναι το επόμενο βήμα της.

Στο ξενοδοχείο, οι πρόσφυγες μπορούν να διανυκτερεύσουν δωρεάν ενώ τουλάχιστον 30 εθελοντές τους βοηθούν σε ό,τι χρειαστούν. Από το να τους προσφέρουν ένα ζεστό τσάι μέχρι να κανονίσουν τη μεταφορά τους στον επόμενο τους προορισμό. Η Ντάλια έμαθε για το μέρος αυτό όταν περνούσε τα σύνορα.

Η οκτώ μηνών έγκυος πρέπει τώρα να βρει ένα μέρος να γεννήσει και να αφήσει κάπου τα παιδιά της.

Την ίδια οι προσφυγικές ροές αυξάνονται. Καθώς η αναμονή στα σύνορα για όσους έρχονται με αυτοκίνητο είναι τεράστια πολλοί προτιμούν να περπατήσουν.

H ίδια κατάφερε να περάσει αλλά άφησε μέρος της οικογένειας της πίσω.

Μέχρι σήμερα τα σύνορα έχουν περάσει περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι και όσο μαίνεται ο πόλεμος ο αριθμός αυτός τείνει να αυξηθεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ