28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συμμορία Πολυτεχνειούπολης: Κλοπές και ένοπλες ληστείες – Έκαναν και ελέγχους σε φοιτητές και επισκέπτες (video)

Στη φυλακή οδηγούνται, μετά τι απολογίες τους, τα 7 από τα 16 μέλη της σκληρής συμμορίας που είχε ορμητήριο την εστία της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου. κατηγορούμενοι για μια πληθώρα αδικημάτων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας, με το κλεμμένο όχημα ο 30χρονος αρχηγός και δύο συνεργοί του μέσα σε λίγα λεπτά έκαναν τρεις ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και εταιρεία κοινοχρήστων σε Ζωγράφου και Καισαριανή.

Face Control σε φοιτητές και επισκέπτες

Στις εισόδους και στον περιβάλλοντα χώρο της Πανεπιστημιούπολης, τα μέλη των τριών συμμοριών προχωρούσαν σε ελέγχους φοιτητών και επισκεπτών.

Στις 9 Σεπτεμβρίου το βράδυ δύο 27χρονες κοπέλες έπεσαν σε μπλόκο των Αλβανών κακοποιών. Ο 30χρονος φερόμενος αρχηγός, τους  συστήθηκε ως «Τζούλιο», τις σημάδεψε με ένα πιστόλι λέγοντας τους πως γνωρίζει ότι είναι της ασφάλειας, και έφυγε. Όταν τα θύματα ενημέρωσαν την αστυνομία επέστρεψε με άγριες διαθέσεις.

«Καθώς μιλούσαμε, κάποιος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι έχουν έρθει αστυνομικοί στην πύλη. Τότε αυτός θύμωσε και είπε ότι το όνομα του είναι “Τζουλιάνο”, ότι είναι γνωστός στον Κορυδαλλό και άφησε να εννοηθεί ότι αυτό που έγινε θα πληρωθεί, εννοώντας ότι καλέσαμε την αστυνομία» λέει φοιτήτρια σε κατάθεσή της.

Πολιτικές εντάσεις για τη συμμορία της Εστίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί εκ νέου την κυβέρνηση ότι γνώριζε την εγκληματική δραστηριότητα  στην Εστία του Ζωγράφου ενώ επισημαίνει ότι οι εστίες δεν διέπονται από το άσυλο.

«Όσο κρύβονται και δεν απαντούν τόσο θα επιβεβαιώνουν ότι και για την τραγική κατάσταση στις φοιτητικές εστίες η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης» αναφέρει ​το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα Υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, τονίζουν ότι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια έχουν τη στήριξη όλων των Ελλήνων. «Η εστία επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ορμητήριο εγκληματικότητας και τώρα αποδίδεται στους φοιτητές» αναφέρεται.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ