16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συνάντηση Ν. Μηταράκη και Γ. Τούμπου με τον Γ. Γεωργαντάς για τη μαστίχα

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιο Γεωργαντά, με θέμα τα αιτήματα των Μαστιχοπαραγωγών πραγματοποίησαν σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γιώργος Τούμπος.
Συζητήθηκαν το πλαίσιο που ισχύει για τα προγράμματα ενισχύσεως Νέων Αγροτών και Σχεδίων Βελτίωσης, τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις περιφερειακές ανισοκατανομές καθώς και οι προτεινόμενες λύσεις, με τον πρόεδρο της ΕΜΧ να εκφράζει την ικανοποίησή του σε σχετική ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Συμφώνησαν επί της αρχής ότι κρίνεται αναγκαίος ο ισομερής και αναλογικά δίκαιος διαχωρισμός των χρημάτων που θα διατίθενται ανά Περιφερειακή Ενότητα, σύμφωνα με τις αρχές του ανταγωνισμού όμοιων προϊόντων, καθώς και η εξέταση των αδιάθετων κονδυλίων που προορίζονται για την ενίσχυση μικρών νησιών Αιγαίου, τα οποία θα μπορούν να διατεθούν αποκλειστικά στη μαστίχα», επισημαίνει στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο υπουργός και βουλευτής Χίου κ. Μηταράκης.
«Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την εκταμίευση των χρημάτων από προγράμματα όπως το 4.2.1 για τη «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ε.Ε (γεωργικό προϊόν)» και το 4.2.2 για τη «Μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη με τελικό προϊόν εκτός του Παραρτήματος I, μη γεωργικού προϊόντος», την πορεία των οποίων θα ελέγξει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, καθώς και το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, η μείωση του ελάχιστου αριθμού στρεμμάτων ανάλογα με την εξέλιξη του προγράμματος και το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί», συνεχίζει το δελτίο τύπου.

Επίσης ο Νότης Μηταράκης θυμίζει ότι αυτή η σύσκεψη «πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε πραγματοποιήσει ο κ. Μηταράκης στη Χίο με αντιπροσώπους της ΕΜΧ, όπου και παρουσίασε την απόφαση της Κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% την φορολογία εισοδήματος για τους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες μαστιχοπαραγωγούς και κατά 50% για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες μαστιχοπαραγωγούς, εξισώνοντας τους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς με την συμβολαιακή γεωργία».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ