20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συνδρομή πυροσβεστικών δυνάμεων της Ευρυτανίας σε δασικές πυρκαγιές στη Στερεά Ελλάδα – Διάθεση προσωπικού σε Ιτέα και Δήλεσι

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε: Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας) και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Π.Ε. Σάμου, Χίου και Ικαρίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα, τμήμα του προσωπικού των πυροσβεστικών υπηρεσιών του ν. Ευρυτανίας έχει επιστρατευτεί και συνδράμει σε δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Στερεά. Πυροσβέστες από την Π.Υ. Καρπενησίου, συνολικά 18 στον αριθμό, βρέθηκαν στην Ιτέα Άμφισσας για την αντιμετώπιση της φωτιάς και την επιτήρηση για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων, ενώ συνάδελφοί τους από το Π.Κ. Γρανίτσας, 4 συνολικά, βρέθηκαν στο Δήλεσι Βοιωτίας και τη φωτιά που είχε ξεσπάσει τα προηγούμενα 24ωρα στην περιοχή.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ