28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συνελήφθη 33χρονος για 11 ληστείες και 13 κλοπές

Στη σύλληψη 33χρονουστη Νέα Ιωνία Αττικής, προχώρησε η αστυνομία, με τον συλληφθέντα να φέρεται ως δράστης για ληστείες σε περίπτερα και κλοπές μοτοσυκλετών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία: «Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις ληστειών και 13 κλοπών.

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 18-5-2022 στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ληστείες κατά συρροή, κλοπές δικύκλων κατ’ εξακολούθηση, απειλή, εξύβριση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας , διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος, τουλάχιστον από τα τέλη του μηνός Απριλίου, προέβαινε συστηματικά σε ληστείες σε περίπτερα και σε κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο κατηγορούμενος επιβαίνοντας σε μοτοσυκλέτα (τύπου παπί), προσέγγιζε τα περίπτερα κατοπτεύοντας τα υποψήφια θύματά του και στη συνέχεια τη στάθμευε σε κοντινή απόσταση και κινούνταν πεζός προς αυτά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κράνος μηχανής, γυαλιά ηλίου ή χειρουργική μάσκα μιας χρήσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κρατούσε τσάντα ταχυδιανομέα φαγητού, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι διανομέας και με την απειλή του αυτοσχέδιου ομοιώματος όπλου που είχε κατασκευάσει ο ίδιος και απέκρυπτε στο εσωτερικό της τσάντας, αφαιρούσε τις εισπράξεις. Συγκεκριμένα επιδείκνυε το μπροστινό κομμάτι της προαναφερόμενης κατασκευής έτσι ώστε να παραπέμπει σε κάννη πυροβόλου όπλου.

Χαρακτηριστικό της δράσης του είναι ότι επέλεγε ως υποψήφια θύματά του μόνο γυναίκες και δεν προχωρούσε στην διάπραξη της ληστείας εάν στο χώρο, πέραν του θύματος, υπήρχε και έτερο άτομο αλλά ανέμενε μέχρι την αποχώρηση αυτού.

Επιπρόσθετα, χρησιμοποιούσε ως «επιχειρησιακά οχήματα», δίκυκλες μοτοσυκλέτες, τις οποίες σε προγενέστερο χρόνο είχε αφαιρέσει και τις οποίες άμεσα, μετά τη διάπραξη των ληστειών, εγκατέλειπε.

Σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ρουχισμός που φορούσε κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, 2 κράνη μοτοσικλέτας και αυτοσχέδιο ομοίωμα όπλου.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις ληστειών και 13 κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ