29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τέλος χρόνου για τις 74 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στην Ευρυτανία. Η κατανομή ανά φορέα, οι ειδικότητες

από την έντυπη έκδοση

Συνολικά εβδομήντα τέσσερις (74) θέσεις και δεκάδες ειδικότητες, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, περιλαμβάνουν οι πίνακες του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την Ευρυτανία. Το πρόγραμμα, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, είναι οκτάμηνης διάρκειας, απευθύνεται σε ανέργους και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr.

Στην Ευρυτανία

Με το νέο πρόγραμμα θα προσληφθούν σε Δήμους, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και λοιπούς φορείς 11.801 άνεργοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ), 6.575 άνεργοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), 3.114 άνεργοι τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) και 3.510 άνεργοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ).

Το σύνολο των ωφελουμένων του προγράμματος θα ενισχύσει τη λειτουργία των φορέων υποδοχής μέσα από 170 διαφορετικές επαγγελματικές ειδικότητες. Ειδικότερα με το νέο πρόγραμμα προσφέρονται στους φορείς υποδοχής 20 ειδικότητες για ανέργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης (π.χ. εργασίες καθαριότητας, εργασίες πρασίνου κ.α.), 53 ειδικότητες για ανέργους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. διοικητικά/λογιστικά, οδηγοί, φύλακες κ.α.), 37 ειδικότητες για ανέργους τεχνολογικής εκπαίδευσης (π.χ. πληροφορικής, βρεφονηπιοκόμοι, νοσηλευτές κ.α.) και 60 ειδικότητες για ανέργους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (π.χ. μηχανικών, δασολόγων, κοινωνικών λειτουργών κ.α.).

Με ενδιαφέρον ανέμεναν οι φορείς της Ευρυτανίας το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς οι ανάγκες σε προσωπικό είναι διαρκείς και συχνά επιτακτικές. Σε τοπικό επίπεδο θα προσληφθούν συνολικά εβδομήντα τέσσερις (74) άνεργοι. Θα γίνουν προσλήψεις οκτώ μηνών στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (24 θέσεις), τον Δήμο Καρπενησίου (24), τον Δήμο Αγράφων (13) και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας (13). Εξ αυτών, οι 31 θέσεις αφορούν προσωπικό Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ενώ 19 είναι οι θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης· λιγότερες είναι οι θέσεις που απευθύνονται σε ανέργους Πανεπιστημιακής (10) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (14).

ΟΙ 74 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ