19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συνολικά 127 Ευρυτανόπουλα θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές. Απαραίτητο το self τεστ για μαθητές & εκπαιδευτικούς

απόσπασμα από ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης

Σε 127 ανέρχονται φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Ευρυτανία, στα λύκεια του Καρπενησίου και των χωριών, με τη μείωση -σε σύγκριση με το 2020- να ξεπερνά το 22%. Η πανδημία αλλά και η θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής δημιουργούν νέα δεδομένα, στα οποία οι μαθητές και μαθήτριες καλούνται να ανταποκριθούν. Οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων εξετάζονται το διάστημα από 14 έως 22 Ιουνίου και των ΕΠΑΛ από 15 μέχρι 28 Ιουνίου. Ως είθισται, η αρχή θα γίνει με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι υποψήφιοι ανά σχολική μονάδα

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας, σε 56 ανέρχονται οι υποψήφιοι του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, ενώ τους 50 φθάνουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καρπενησίου που δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές. Ακόμα, 7 υποψήφιοι προέρχονται από τις Λυκειακές Τάξεις Γρανίτσας, 6 από τις Λ.Τ. Ραπτοπούλου, 4 από το ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας και 3 από τις Λ.Τ. Κερασοχωρίου· ένας μαθητής θα συμμετάσχει στις εξετάσεις από τις Λ.Τ. Φουρνά.

Τα εξεταστικά κέντρα

Την ίδια στιγμή, όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, μια αλλαγή προβλέπεται όσον αφορά στα εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών στην Ευρυτανία, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας.

Φέτος, δεν θα λειτουργήσουν ως εξεταστικό κέντρο οι Λυκειακές Τάξεις Γρανίτσας (7 υποψήφιοι). Για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων, εξεταστικά κέντρα ορίστηκαν το ΓΕΛ Καρπενησίου και οι Λυκειακές Τάξεις Ραπτοπούλου, ενώ για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων, ως εξεταστικό κέντρο θα χρησιμοποιηθεί το ΕΠΑΛ Καρπενησίου· συνολικά σε τρεις σχολικές μονάδες θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι της Ευρυτανίας (από 4 που ήταν πέρυσι).

Για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους σχετικά με τις βαθμολογίες στις εξετάσεις, αλλά και στο τέλος του Αυγούστου για το τμήμα στο οποίο θα εισαχθούν.

Με self test στο σχολείο

Εξάλλου, τo υγειονομικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές συζητήθηκε στην Επιτροπή των Ειδικών Επιστημόνων, με τη συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Νίκης Κεραμέως.

Μεταξύ άλλων, τα μέτρα που περιγράφονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, προβλέπουν ότι οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό (επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ