Συνολικά 950 ραντεβού & 823 εξετάσεις έγιναν στη Γρανίτσα, στο πλαίσιο 3ήμερης επίσκεψης των Κινητών Ιατρικών Μονάδων του ΙΣΝ

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των Κ.Ι.Μ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο χωριό Γρανίτσα του Δήμου Αγράφων. Το τριήμερο 28-30 Ιουνίου εξετάστηκαν συνολικά 289 άνθρωποι. Το “ευχαριστώ” του δημάρχου Αλέξη Καρδαμπίκη.

από την έντυπη έκδοση

Στη Γρανίτσα βρέθηκαν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, από την Παρασκευή 28 μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την “Αναγέννηση και Πρόοδος” σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Στα Άγραφα υλοποιήθηκε η 174η αποστολή των Κ.Ι.Μ.

Οι ιατρικές ειδικότητες που πλαισίωσαν το κλιμάκιο στη Γρανίτσα ήταν: Καρδιολόγος, Ορθοπαιδικός, Γυναικολόγος, Ακτινολόγος, Οφθαλμίατρος, Γενικός Χειρουργός, ΩΡΛ, Ουρολόγος, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Οδοντίατρος, Νευρολόγος, Διαιτολόγος, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος, ενώ, ενδεικτικά, διενεργήθηκαν: Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ηλεκτροκαρδιογράφημα-triplex καρδιάς, υπέρηχος μαστών, υπέρηχος άνω και κάτω κοιλίας, υπέρηχος θυρεοειδούς, τεστ ΠΑΠ, κολπικός υπέρηχος, διαβητικός έλεγχος, διάγνωση νευρολογικών παθήσεων, ενδοστοματική εξέταση, εξετάσεις οφθαλμών, εξετάσεις αίματος κ.α. Το τριήμερο 28-30 Ιουνίου εξετάστηκαν στη Γρανίτσα συνολικά 289 άνθρωποι, που υποβλήθηκαν σε 823 εξετάσεις, ενώ εκτελέστηκαν 946 ραντεβού.

Σε ευχαριστήριο μήνυμα, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, αναφέρει τα εξής:

«Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες και τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας σε όλα τα μέλη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” τα οποία, ανταποκρινόμενα άμεσα στο αίτημά μας, επισκέφθηκαν για ακόμη μια φορά τον Δήμο Αγράφων με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες. Για ακόμη μία χρονιά βρίσκονται ανιδιοτελώς στον τόπο μας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των δημοτών μας, με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες, βελτιώνοντας έτσι το επίπεδο ζωής τους και παρακολουθώντας την υγεία τους. Θερμές ευχαριστίες και στο συνεργαζόμενο επιστημονικό προσωπικό, τους ανθρώπους που εθελοντικά αφιέρωσαν αυτές τις τρεις ημέρες του Ιουνίου για να φροντίσουν τους δημότες μας που τους έχουν ανάγκη. Θερμές ευχαριστίες αξίζουν όμως και όλες οι νοικοκυρές της Γρανίτσας, οι οποίες φρόντισαν όλο το προσωπικό σαν “μαμάδες”, προσφέροντας η κάθε μια και κάτι ξεχωριστό, φτιαγμένο με αγάπη! Συνολικά εξετάστηκαν 249 άτομα, διενεργήθηκαν 946 ολοκληρωμένα ραντεβού και δόθηκαν 29 μονάδες αίματος. Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πολυσήμαντο έργο σας, με υγεία!».