25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συνολικού ύψους 10.000 ευρώ οι φετινές υποτροφίες της Πανευρυτανικής Ένωσης σε αποφοίτους των σχολείων του νομού

Το Δ.Σ. της Πανευρυτανικής Ένωσης με την ευκαιρία της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους 2022-23 συγχαίρει τους Ευρυτάνες φοιτητές που πέτυχαν τον στόχο τους και κατόρθωσαν να εισαχθούν σε κάποια Σχολή της προτίμησής τους και τους εύχεται υγεία και πρόοδο.

Η Ένωσή, κατά τα τελευταία χρόνια, ύστερα από επιθυμία ανώνυμης/ου χορηγού – ευεργέτη της υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα στήριξης άπορων πρωτοετών φοιτητών μας ή και επόμενων ετών -εφόσον υπάρχουν ανάλογες προσπάθειες για απόλυτη επιτυχία σε όλα τα μαθήματα κάθε έτους.

Έτσι όπως κάθε ακαδημαϊκή χρονιά επιβραβεύει κι εφέτος δέκα (10) φοιτητές, απόφοιτους σχολείων της Ευρυτανίας, με το ποσό των χιλίων (1.000,00) ευρώ για τον καθένα. «Το παραπάνω ποσό δεν βοηθάει τους σπουδαστές μας μόνον υλικά, αλλά, κυρίως, ηθικά», αναφέρει η Ένωση.

Η επιλογή των υποτρόφων φοιτητών γίνεται ύστερα από σχετική συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και άλλους φορείς, σημειώνεται. Στην ίδια ανακοίνωση διαβάζουμε: «Η χορήγηση των χρημάτων γίνεται – ύστερα από επιθυμία του/της χορηγού- απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων φοιτητών, αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες και ιδιαίτερες εκδηλώσεις. Το γεγονός αυτό και μόνον φανερώνει τα ανώτερα ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά λίαν αξιοπρεπών και καλλιεργημένων Ανθρώπων, τόσον απαραίτητων στη σημερινή εποχή της κρίσης όλων των αξιών, υλικών και ηθικών. Σημειώνεται ότι οι υποτροφίες αυτές είναι οι περισσότερες και οι μεγαλύτερες, ως προς το ποσό, από όλες τις υποτροφίες που δίδονται από άλλους φορείς του τόπου μας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ