19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση γυρίζει τη χώρα στο ‘61

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση γυρίζει τη χώρα στο ‘61

Έντονα αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στο νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, το οποίο παρουσίασε χθες (21.01.2021) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το σχέδιο αναφέρεται στο πως θα εφαρμοστεί ο νόμος περί συναθροίσεων, ο οποίος ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το νέο σχέδιο προβλέπει με αυθαίρετο τρόπο τον χαρακτηρισμό συγκεντρώσεων ως υψηλής επικινδυνότητας για τη δημόσια ασφάλεια. Και αυτό σημαίνει δυνάμεις καταστολής, οδοφράγματα, drones και αποκλεισμούς δρόμους  Παράλληλα αναφέρεται ότι θα υπάρχει και «οριοθετημένος χώρος» για τους δημοσιογράφους.

Ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρζης σε δήλωση του υποστήριξε μάλιστα ότι η χώρα γυρνάει στο 1961… μπροστά στο φόβο των αντιδράσεων για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Click4more Χρυσοχοΐδης για νέο νομοσχέδιο: Θα μπει τέλος στη δράση των προβοκατόρων

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει την ελληνική κοινωνία. Γνωρίζει ότι οι καταστροφικές επιλογές της στην υγειονομική κρίση και στην οικονομία θα οδηγήσουν σε αντιδράσεις του κάθε πολίτη, της κάθε κοινωνικής έκφρασης και προετοιμάζεται για το θεσμικό πλαίσιο της αντιδημοκρατικής εφαρμογής του ελέγχου και της  πάταξης της κοινωνίας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζουν στη Β’ φάση του αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού σχεδίου του Νόμου περί της απαγόρευσης και του ελέγχου των συναθροίσεων.

Στόχος τους η χειραγώγηση της κοινωνίας, η επιβολή του δόγματος τρόμος και πάταξη, η επικράτηση του φόβου.

Στην παρουσίαση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη του επιχειρησιακού σχεδίου της Ελληνικής Αστυνομίας για το πως θα αντιμετωπίζονται οι συναθροίσεις, ο κ. Χρυσοχοΐδης το μόνο που δεν προέβλεψε είναι οι συγκεντρωμένοι να δίνουν λίστα συμμετεχόντων, προκειμένου να τους προστατέψουν».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ακόμα ότι δεν υπήρξε ούτε νύξη για τις προτάσεις ενάντια στην αστυνομική βία που έχει καταθέσει τόσο ο Συνήγορος του Πολίτη όσο και η επιτροπή Αλιβιζάτου.

«Την ίδια στιγμή που η βαρύνουσα εγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα αυξάνεται ανεξέλεγκτα, που οι πυροβολισμοί σε δρόμους και σε πλατείες είναι σύνηθες φαινόμενο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ασχολείται με το πώς δεν θα γίνονται συναθροίσεις, μετά το lockdown ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Επισημαίνουν ακόμα ότι «το επιτελικό κράτος μιας Δεξιάς από τα παλιά, με σύγχρονη ένδυση, επιμένει στο δικό του σχέδιο απολύτου ελέγχου κάθε πολίτη και συνεχίζει να βουλιάζει στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.

Καλούμε την κυβέρνηση σε έναν ειλικρινή, ανοικτό και δημόσιο διάλογο με τη συμμετοχή του συνόλου του πολιτικού κόσμου, των  εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων, θεσμικών φορέων, εκπροσώπων του δικαστικού σώματος και ειδικών επιστημόνων με στόχο την αντιμετώπιση της βίας αντί για την επιβολή αντισυνταγματικών νόμων και πολιτικών, που θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από όσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη διακηρύσσει».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση γυρίζει τη χώρα στο ‘61 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ