24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Μενδώνη απουσίαζε για να εκτονωθεί το κλίμα μέσα στην ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Μενδώνη απουσίαζε για να εκτονωθεί το κλίμα μέσα στην ΝΔ

Την απουσία της υπουργού Πολιτισμού από τα υπουργικά έδρανα  κατά την διάρκεια της χθεσινής συζήτησης – παρά την στήριξη της από τον πρωθυπουργό – καταγράφουν του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι τουλάχιστον πρωτοφανές να απουσιάζει από την συζήτηση ο άνθρωπος που ευθύνεται για την κακή διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη.

Ερμηνεύουν δε την απουσία της ως μια κίνηση εκτόνωσης του κλίματος που υπάρχει μέσα στην ΝΔ για τους χειρισμούς της υπουργού , ενώ λένε ότι ίσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να αποφύγει να την έχει δίπλα του για ευνόητους λόγους.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως επεσήμανε το γεγονός λέγοντας πως «δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξατε σήμερα σε αυτή την κρίσιμη συζήτηση στα υπουργικά έδρανα να μην κάθεται η κυρία του Πολιτισμού. Το επιλέξατε, προφανώς δεν είναι τυχαίο»  .

 «Ο Μητσοτάκης επέλεξε να κρυφτεί»

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας έναν απολογισμό για τα όσα συνέβησαν χθες στην Βουλή αναφέρουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κρυφτεί από τις πολιτικές του ευθύνες καθώς  δεν απάντησε για την ολιγωρία της κ. Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη, και για την προσπάθεια υποβάθμισης και συγκάλυψης της υπόθεσης  για 15 μέρες. Δεν απάντησε καν ποιος τελικά ήταν αυτός που επέλεξε τον κ. Λιγνάδη για το Εθνικό Θέατρο. Προφανώς περνούσε από έξω, είδε φως και μπήκε. Υιοθέτησε και αυτός τις χυδαίες επιθέσεις σε βάρος των ηθοποιών και του ΣΕΗ, ταυτιζόμενος με την υπερασπιστική γραμμή του κ. Λιγνάδη.»

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι ο πρωθυπουργός «δεν απάντησε για τις πρωτοφανείς αντιφάσεις στις δηλώσεις των υπουργών του προσπαθώντας να καλύψουν την υπόθεση ενώ παραδέχθηκε ουσιαστικά την προσπάθεια συγκάλυψης, λέγοντας ότι η καταγγελία της 6ης Φλεβάρη ήταν ικανή για να ζητηθεί η παραίτηση Λιγνάδη αλλά όχι ικανή για να πάνε στη Δικαιοσύνη, κάτι που έκανε η Μενδώνη στις 19 του μήνα, κατόπιν μήνυσης για μη περιγεγραμμένο αδίκημα».

«Ούτε μια συγγνώμη για το σκάνδαλο Μητσοτάκη – Λιγνάδη»

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα  επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός δεν  είχε  την παρρησία να ζητήσει μία συγγνώμη για το σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη.

«Για ακόμα μία φορά ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε απομονωμένος στη Βουλή και απολογούμενος, δεχόμενος τα πυρά από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις βαριές πολιτικές του ευθύνες για τους χειρισμούς Μενδώνη, την προσπάθεια συγκάλυψης και την κάλυψή της παρά το πάνδημο αίτημα αποπομπής της, ειδικά από τους ανθρώπους του Πολιτισμού» λένε χαρακτηριστικά.

Προσθέτουν πως «η προσπάθεια αντιπερισπασμού με τη δήθεν σπουδή του για το δημόσιο λόγο, ώστε να δραπετεύσει από το μείζον ζήτημα για το οποίο συζητά όλη η Ελλάδα, έπεσε στο κενό, διότι ακόμα και εκεί ο κ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος. Είναι αυτός που όχι απλά έχει τροφοδοτήσει αλλά έχει υιοθετήσει και έχει φέρει μέσα στη Βουλή με ομιλίες του τις πιο ακραίες χυδαιότητες που έχουν γραφτεί, προκειμένου να πλήξει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Καθώς μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε την δυνατότητα να απαντήσει μετά την τριτολογία του πρωθυπουργού όπου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταψήφισε την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι «αυτό που ξέχασε να αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι ο ίδιος επέλεξε να φέρει στην ίδια τροπολογία δύο ακόμα προβλέψεις: Την διάταξη με την οποία εκκρεμείς υποθέσεις τραπεζιτών για θαλασσοδάνεια μπήκαν στο αρχείο (κατ΄έγκληση δίωξη στην τραπεζική ασυλία) και την επιστροφή σε κατηγορούμενους για ξέπλυμα των δεσμευμένων χρημάτων και περιουσιακών τους στοιχείων. Το μόνο που ήθελε με την τροπολογία αυτή ήταν να βρει ένα πρόσχημα για να κάνει το νομοθετικό ρουσφέτι σε υπόδικους τραπεζίτες και όσους ελέγχονταν για μαύρο χρήμα και είχαν δεσμευμένα εκατομμύρια ευρώ».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Η Μενδώνη απουσίαζε για να εκτονωθεί το κλίμα μέσα στην ΝΔ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ