29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Να επιβάλει η κυβέρνηση έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  για να αναλάβουν οι τράπεζες την ευθύνη που τους αναλογεί, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως αναφέρει: «Αντί για ψευτοτσαμπουκάδες και παραινέσεις ο κ. Μητσοτάκης να επιβάλει έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών.

Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες βλέπουν μέσα σε καθεστώς ακραίας ακρίβειας, τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους, την ώρα που οι τρεις φορές ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες σωρεύουν υπερκέρδη δισεκατομμυρίων από τις αυξήσεις των επιτοκίων χορηγήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού νομοθέτησε πλήρη ασυδοσία στις τράπεζες και κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, τώρα παριστάνει τον ενοχλημένο από τις πρακτικές τους. Το θέατρο κυβέρνησης – τραπεζών δεν ενδιαφέρει απολύτως κανέναν. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι ότι το πρόβλημα των χρεών παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η κυβέρνηση κάνει τον ενοχλημένο τροχονόμο.

Μια κυβέρνηση που έχει πολιτική βούληση δεν κάνει παραινέσεις. Παίρνει αποφάσεις, βάζει κανόνες, νομοθετεί και επιβάλει έκτακτες εισφορές όταν συγκεντρώνονται άδικα κέρδη σε βάρος των πολιτών».

Σχετικές ειδήσεις

Ενόχληση Κ. Μητσοτάκη για τράπεζες – Να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί

Χρ. Σταϊκούρας: Μέτρα για τη στήριξη των δανειοληπτών και από τον χρηματοπιστωτικό τομέα

ΚΚΕ: Αστείο να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός ως δήθεν “πολέμιος” των τραπεζικών πρακτικών

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ