19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σχολεία / Χωρίς προβλήματα τα μαθήματα στα λύκεια της Ευρυτανίας, δεν δηλώθηκε κανένα θετικό τεστ

Με βεβαίωση αρνητικού τεστ προσήλθαν στα λύκεια σήμερα, Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Η διαδικασία παραλαβής των self tests από τα φαρμακεία της Ευρυτανίας ομαλοποιήθηκε, μετά τις μεμονωμένες ελλείψεις που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα ημέρες και είχε ως αποτέλεσμα 25-30 παιδιά (κυρίως στο Καρπενήσι) να μη καταφέρουν να υποβληθούν έγκαιρα σε τεστ, χάνοντας ώρες μαθημάτων τη Δευτέρα (12/4).

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα θετικό τεστ στα σχολεία του νομού, με τα διά ζώσης μαθήματα να συνεχίζονται απρόσκοπτα και με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Υπενθυμίζεται ότι τo self-test είναι υποχρεωτικό στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και τις Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις για: τους μαθητές/-τριες, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), καθώς και τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού. 

Τα φαρμακεία διέθεσαν δύο δωρεάν τεστ σε κάθε δικαιούχο: ένα για την Πέμπτη 15/4 και ένα για τη Δευτέρα 19/4. Την επόμενη εβδομάδα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό των Λυκείων θα παραλάβουν και το τέταρτο τεστ για την Πέμπτη 22 Απριλίου.

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό με τον ΑΜΚΑ τους και μέσο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ