19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων στην Αθήνα – Παγκόσμιες δράσεις κατά του αντισημιτισμού

Περισσότεροι από 25 δήμαρχοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν, στο πλαίσιο των παγκόσμιων δράσεων κατά του αντισημιτισμού, στη Σύνοδο Κορυφής Δημάρχων κατά του αντισημιτισμού, στην Αθήνα.

Η ΠτΔ, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εναρκτήρια εκδήλωση, σημείωσε ότι η επανάληψη εγκλημάτων, όπως εκείνων κατά των Εβραίων, αμαυρώνουν τον πολιτισμό μας και αποτρέπονται με ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Σε μια εποχή που ο αντισημιτισμός διογκώνεται παγκοσμίως, είναι ηθικό καθήκον μας να μετατρέπουμε, καθημερινά, τη μνήμη σε πράξη. Να καλλιεργούμε την ιστορική γνώση. Να αναστοχαζόμαστε τις αιτίες που γέννησαν τον ναζισμό, τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και κάθε είδους φυλετικές, θρησκευτικές και κοινωνικές προκαταλήψεις», δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο Mayors Summit συμμετέχουν αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλο τον κόσμο, προκειμένου να μοιραστούν προτάσεις για την καταπολέμηση του μίσους, και του φανατισμού, διαφυλάσσοντας ένα κοινό δημοκρατικό μέλλον.

«Η μισαλλοδοξία συνιστά άμεση απειλή για τον δημοκρατικό τρόπο ζωής μας. Δεν έχει καμιά θέση στις κοινωνίες μας γι’ αυτό και οφείλουμε να συνεργαστούμε, ώστε να την απομονώσουμε και να την εξαλείψουμε» είπε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς.

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης ο Κώστας Μπακογιάννης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Ενές Καντέρ, ακτιβιστή και διεθνή μπασκετμπολίστα, για την ενεργό του δράση στην υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Ελευθερία.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ