18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σ. Φάμελλος – Μ. Βαρβιτσιώτης στην ΕΡΤ: Όσα είπαν για παρακολουθήσεις και Ταμείο Ανάκαμψης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος μίλησαν στον Γιώργο Κουβαρά λίγο πριν τις εκλογές 2023 και στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το θέμα των παρακολουθήσεων, αλλά και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σχετικά με το πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε: «Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι όντως δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις και δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις γιατί ακόμα υπάρχει μία έρευνα η οποία διεξάγεται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υπό την καθοδήγησή του και αφορά και τις παράνομες παρακολουθήσεις οι οποίες γίνονται από αυτό το λογισμικό, το Predator και όλα τα συναφή κακόβουλα λογισμικά.

Οι πολιτικές απαντήσεις νομίζω έχουν δοθεί και οι πολιτικές ευθύνες και έχουν αναληφθεί από τον ίδιο. Από την πρώτη στιγμή μάλιστα, μην ξεχνάτε ότι όλη αυτή η υπόθεση δεν θα είχε αποκαλυφθεί αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν την αποκάλυπτε«, τόνισε.

Πρόσθεσε πως: «Νομίζω ότι η απάντηση που δόθηκε εχθές ήταν μία ξεκάθαρη απάντηση προς τον κύριο Ανδρουλάκη, ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και ότι κακώς παρακολουθείτο, πράγμα το οποίο έχει επαναλάβει πολλές φορές. Από εκεί και πέρα, η χρήση πλέον των κινητών, αυτών των smartphones, φέρνουν πολλούς κινδύνους, για όλους τους χρήστες και είναι κάτι το οποίο και πρέπει να το δούμε και πρέπει να προστατεύουμε τους χρήστες και να θωρακίσουμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο γιατί αντίστοιχα φαινόμενα έχουμε δει και σε άλλες χώρες».

«Θέλουν να το κουκουλώσουν μέχρι τις εκλογές»

Ο Σωκράτης Φάμελλος από την πλευρά του τόνισε πως: «Πιστεύω ότι κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν όποιοι συμμετείχαν σε αυτό το σκάνδαλο, όποιοι το έστησαν, όποιοι το οργάνωσαν και όποιοι το υλοποίησαν Αυτό νομίζω αρκεί κάποιος να τους διαχωρίσει.

Παρότι ανησυχούμε ιδιαίτερα διότι υπάρχει αυτή τη στιγμή συγκάλυψη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, η παραδοχή του σκανδάλου χτες, δεν σημαίνει ότι έχει κάνει οτιδήποτε ο Μητσοτάκης για να το αποκαλύψει. Αντίθετα το έχουν κρύψει. Έχουμε φτάσει 9 μήνες μετά και το έχουν κουκουλώσει. Θέλουν να το κουκουλώσουν μέχρι τις εκλογές και με ανησυχεί ιδιαίτερα που και η δικαιοσύνη δεν μας έχει πει ακόμα τίποτα. Διότι εμείς θέλαμε η δικαιοσύνη να υπερβεί την ανεπάρκεια και το σχέδιο της κυβέρνησης και να τα αποκαλύψει όλα.

Υπάρχει βέβαια και ακόμη ένα ζήτημα εφόσον παραδεχτεί χθες ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας για τον κύριο Ανδρουλάκη. Για ποιο λόγο η κυρία Βλάχου που το χρησιμοποίησε ως αίτιο και δικαιολογία είναι στη θέση της; Για ποιο λόγο ο κύριος Μητσοτάκης επικαλέστηκε απόρρητο εθνικής ασφάλειας για να μην έρθει εξεταστική επιτροπή. Τι θέλετε να κρύψετε κύριε Βαρβιτσιώτη;», ρώτησε.

Ισχυρίστηκε πως σε περίπτωση που κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ζητήσει γρήγορα τα πορίσματα και όλα τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία εμπλακούν στα πορίσματα και τις εισαγγελικές έρευνες.

Ταμείο ανάκαμψης – «Καμία πρόταση για την Θεσσαλονίκη»

Όσο για το που κατευθύνονται οι πόροι από το ταμείο ανάκαμψης, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης απευθύνονται μόνο σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό και θα σας πω το εξής. Σήμερα ήμουν με το Δήμαρχο Περιστερίου. Ο Δήμαρχος, ο Δήμος Περιστερίου από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει λάβει πάνω από 150 εκατομμύρια, λεφτά που δεν είχε δει ποτέ στο παρελθόν, για να αναβαθμίσει τις πολιτιστικές υποδομές, τις συγκοινωνιακές υποδομές, τις ενεργειακές υποδομές για να αναβαθμίσει τη ζωή των πολιτών.

Και αυτό συμβαίνει σε κάθε δήμο της Δυτικής Αθήνας, 3 δις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε σχέση με ένα που έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και θα σας πω και κάτι ακόμα ότι σήμερα ή εχθές άνοιξε το πρόγραμμα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες που απευθύνεται σε κάθε νοικοκυριό. Πριν από μερικές μέρες έτρεξε το πρόγραμμα που είχε σχέση με τα φωτοβολταϊκά στη Στέγη.

Οι μη προνομιούχοι Έλληνες, αυτοί δεν είναι μεγάλες εταιρείες. Αυτά απευθύνονται στη βαθιά λαϊκή μάζα, η οποία εκμεταλλεύεται αυτά τα χρήματα».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε από την πλευρά του πως: «Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία στη Θεσσαλονίκη, γιατί δεν υπάρχει καμία πρόταση του Ταμείου ανάκαμψης για την πόλη. Αντιθέτως μαθαίνουμε κύριε Βαρβιτσιώτη, ότι η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει μια χρηματοδότηση της “Ελληνικός Χρυσός” από το ταμείο ανάκαμψης μιας εταιρείας η οποία δεν υλοποιεί μεταλλουργία και δεν τηρεί την περιβαλλοντική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νομίζω ότι αυτό είναι εις βάρος των ελληνικών επιχειρήσεων, γιατί οι Έλληνες επιχειρηματίες θα μπορούσαν να ωφεληθούν

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την συνέντευξη:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ