29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παρελθόν το “μίνι” lockdown στην Ευρυτανία, που κατέβηκε επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη της ΓΓΠΠ

Όπως τα Ευρυτανικά Νέα είχαν προαναγγείλει, παρελθόν θα αποτελούν -έπειτα από δύο εβδομάδες- τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στην Ευρυτανία λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Το απόγευμα της Πέμπτης (23/9), μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση, η ΠΕ Ευρυτανίας εντάχθηκε στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) του χάρτη της ΓΓΠΠ, κάτι που σημαίνει ότι αίρονται τα μέτρα που προέβλεπαν απαγόρευση κυκλοφορίας 1-6 τη νύχτα, απαγόρευση μουσικής στην εστίαση κ.α. Από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 πμ, τα ανωτέρω μέτρα παύουν να ισχύουν.

Όπως αναλύεται σε ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των «Ε.Ν.» που κυκλοφορούν, η μείωση των εβδομαδιαίων κρουσμάτων στην Ευρυτανία άγγιξε το 50%· η πτώση των κρίσιμων δεικτών (κρούσματα, θετικότητα κ.α.) οδήγησε στην απόφαση για άρση των περιορισμών. Την Πέμπτη (23/9), έπειτα από σχεδόν 2 μήνες, ο ΕΟΔΥ δεν καταχώρισε νέα μόλυνση στην Ευρυτανία.

Σε αντίθεση με την Ευρυτανία, παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις ΠΕ Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας, ενώ στο επίπεδο 4 (κόκκινο)  εντάσσονται, πλέον, και οι ΠΕ Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας. Οι ανωτέρω περιοχές τίθενται σε καθεστώς «μίνι»lockdown έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Ο νέος υγειονομικός χάρτης της χώρας

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ