19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας. Λήγει την Παρασκευή (26/2) η προθεσμία πληρωμής – Τα πρόστιμα

Με τσουχτερά πρόστιμα, ισόποσα των τελών κυκλοφορίας, θα έρθουν αντιμέτωποι όσοι αμελήσουν για την καταβολή τους ή δεν καταθέσουν πινακίδες, διαδικασία που πλέον γίνεται ηλεκτρονικά.

Λήγει το χρονικό περιθώριο για πληρωμή τελών κυκλοφορίας έτους 2021 και την κατάθεση πινακίδων. Την προσεχή Παρασκευή (26/2) τελειώνει η προθεσμία και όσοι αφήσουν απλήρωτα τα τέλη, θα αντιμετωπίζουν το εξοντωτικό πρόστιμο που είναι ισόποσο των τελών κυκλοφορίας. Όσοι αποφασίσουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας θα περιμένουν τη νομοθετική διάταξη για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας… με τον μήνα.

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες οχημάτων ώστε να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 ή να καταθέσουν ηλεκτρονικά -μέσω της πλατφόρμας MyCar- τις πινακίδες κυκλοφορίας για να μη χρεωθούν με τα ανάλογα πρόστιμα, που ανέρχονται στα ποσά των τελών.

Το οικονομικό επιτελείο, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων είχε δώσει δύο μήνες παράταση στην εξόφληση των τελών κυκλοφορίας, ωστόσο, πλέον, το ενδεχόμενο νέας παράτασης δεν μοιάζει πολύ πιθανό. Παρά το γεγονός ότι η καραντίνα συνεχίζεται, από τους αρμόδιους κρίνεται ότι με τη δίμηνη παράταση δόθηκε επαρκής χρόνος για τους οδηγούς· ουδείς, βέβαια, μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί μια ολιγοήμερη παράταση.

Όσοι καταθέσουν τις πινακίδες ηλεκτρονικά (ο αριθμός τους θα αυξηθεί αισθητά αυτή την εβδομάδα) θα περιμένουν στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας… με τον μήνα -κάτι που πιθανόν θα γίνει πριν από το Πάσχα. Η διάταξη, και φέτος, θα επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώνουν τα τέλη μόνο για το χρονικό διάστημα που θα χρησιμοποιήσουν το ΙΧ τους μέσα στο 2021.

(Με στοιχεία από thetoc.gr)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ