18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ταμείο αλληλεγγύης για τις οικογένειες των θυμάτων προτείνουν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

Την θέσπιση Ταμείου Αλληλεγγύης από το κράτος ζητούν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, ώστε οι οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών να αντιμετωπίζουν τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν.

Η πρόταση αυτή ήρθε, μετά από την μη ανταπόκριση της Πολιτείας σε επιστολή που απέστειλαν εννέα οικογένειες παιδιών που έχασαν αποτρόπαια τη ζωή τους, μέσα από την οποία ζητούσαν να βρεθεί λύση στα ανυπέρβλητα έξοδα, που αντιμετωπίζουν μέσα από τις δικαστικές μάχες που δίνουν, αλλά και από την προσπάθεια να συντηρήσουν τα μέλη που έμειναν πίσω, μετά το φευγιό των ανθρώπων τους.

Η επιστολή εστάλη αρχικά στις 18 Ιουλίου 2022 με παραλήπτες την ΠτΔ, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Σ’ αυτή ζητούσαν μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ενώ κατέθεταν μέσα από την εμπειρία τους και προτάσεις αντιμετώπισης των δύσκολων καταστάσεων, που αντιμετωπίζουν όσοι συνεχίζουν να ζουν μετά την τραγική απώλεια των συγγενών τους.

«Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο Γιάννης Τοπαλούδης. «Ζητάμε πίσω την χαμένη μας αξιοπρέπεια», δηλώνει η Κούλα Αρμουτίδου.

Οι δίκες, που ακολούθησαν για την οικογένειά τους ξεπερνούν τις 25 ενώ στις 13 Δεκεμβρίου. Επίκειται η εκδίκαση μιας ακόμη, αυτή τη φορά στον Άρειο Πάγο, μετά την προσφυγή των δυο κατηγορουμένων και αν δεν ήταν η κοινωνική αλληλεγγύη των συνανθρώπων τους δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν.

“Όλες αυτές οι οικογένειες και δυστυχώς κι άλλες που θ’ ακολουθήσουν θα υποστούν το αβάσταχτο αυτό οικονομικό φορτίο των δικαστηρίων, γι’ αυτό και η σκέψη του Γιάννη και της Κούλας ήταν να θεσπισθεί κάτι, που να βοηθά τις οικογένειες των θυμάτων και αυτό να παρέχεται μόνο από το Ελληνικό κράτος”, καταλήγει ο πατέρας της Ελένης.

Ακούστε τον κ. Τοπαλούδη: Τοπαλούδης Γιάννης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ