19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ταϊλάνδη: Ψαράς έκανε την τύχη του με “μπάλα λίπους” 3,4 κιλών που βρήκε σε παραλία

Φτωχός ψαράς από την Ταϊλάνδη, 64 ετών, βρήκε στην παραλία αυτό που αρχικά νόμιζε ότι ήταν «ένα μεγάλο κομμάτι λίπους», αλλά αργότερα έμαθε ότι η ανακάλυψη θα τον πλούτιζε.

Στις 22 Ιουνίου, ο Prachin Phuekphisut βρισκόταν με τα εγγόνια του σε μια παραλία στην επαρχία Τρατ, όταν βρήκε μια μεγάλη μπάλα  «λίπους». Την πήγε στο σπίτι, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει σε κάτι, αλλά παρατήρησε ότι το επάνω στρώμα, μαλακό και κολλώδες, έλιωνε στη ζέστη και ξεσκέπασε  μια ασυνήθιστη πέτρα.

Οι συγγενείς είχαν μια υποψία και τον συμβούλεψαν να απευθυνθεί σε έναν ειδικό για να του πει περισσότερα για το εύρημα του.

Ο Prachin πήγε στην τοπική αστυνομία και οι πράκτορες τον βοήθησαν να έρθει σε επαφή με ειδικούς από την Μπανγκόκ. Σύντομα του έδωσαν καταπληκτικά νέα.  Ο ψαράς είχε, βρει ένα κομμάτι κεχριμπάρι 3,4 κιλών.

«Φρόντιζα τα εγγόνια μου, και τα πήγα για μπάνιο στην παραλία. Μετά βρήκα ένα μεγάλο κομμάτι λίπους. Όταν το άγγιξα είδα ότι γλιστράει. Είχε και μια περίεργη μυρωδιά. Ήλπιζα ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι μαζί  με αυτό και την πήγα σπίτι», είπε.

Η αξία του κεχριμπαριού δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, καθώς απαιτούνται πρόσθετες δοκιμές, αλλά δεδομένων των προηγούμενων παρόμοιων ευρημάτων, ο Prachin θα μπορούσε να πουλήσει την πέτρα για τουλάχιστον 120.000 ευρώ.

Ο ηλικιωμένος ψαράς, που κανονικά κερδίζει 200 ​​δολάρια το μήνα, βρίσκεται στο απόγειο της ευτυχίας του. Σχεδιάζει να πουλήσει το κεχριμπάρι όταν μάθει την αξία του και θέλει να χρησιμοποιήσει μερικά από τα χρήματα για να πάει τα εγγόνια του διακοπές στο εξωτερικό και να αφήσει τα υπόλοιπα στην άκρη για την εκπαίδευσή τους.

Στη νοτιοανατολική ακτή της Ταϊλάνδης, όπου φτάνουν τα ρεύματα από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και τη Θάλασσα της Ιάβας, οι ντόπιοι εξακολουθούν να συναντούν πότε πότε  τέτοιες εκπλήξεις.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο Ταϊλανδός ψαράς Narong Phetcharaj βρήκε ένα κομμάτι κεχριμπάρι 30 κιλών. Έλαβε μια προσφορά από έναν Κινέζο επιχειρηματία 25,00 $ ανά κιλό. Το 2018, ο 44χρονος Boonyos Tala-upara βρήκε ένα κομμάτι κεχριμπαριού 10 κιλών στο νησί Koh Samui, το οποίο εκτιμήθηκε στα 500.000 δολάρια.

Αλλού στον κόσμο, τον Απρίλιο του 2016, ένα κομμάτι κεχριμπαριού βάρους 1,57 κιλών που βρέθηκε στο Lancashire της Αγγλίας, πωλήθηκε για 50.000 λίρες, ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, τρεις ψαράδες του Ομάν βρήκαν 80 κιλά κεχριμπάρι και το πούλησαν για 3.000.000 δολάρια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ