20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τα κορίτσια “παίζουν μπάλα” στην Λέσβο

Με τρείς γυναικείες ομάδες ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου η Λέσβος διεκδικεί με αξιώσεις μια  θέση στην κορυφή. Έχοντας πετύχει την είσοδό της στην Β΄ εθνική σκοράρει με τις νεαρές παίκτριες, των συλλόγων, που φιλοδοξούν να κερδίσουν αναγνώριση ανάλογη με εκείνη των ανδρικών συλλόγων.

Η Δέσποινα Πανάγου, υπεύθυνη ακαδημιών γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου
«PR Director» σημειώνει ότι το ξεκίνημα έγινε δειλά πριν από δυο χρόνια και ελπίζει σε περαιτέρω επιτυχίες.

Το 2019 ιδρύθηκε ο Σύλλογος της Σαπφούς τονίζει με την σειρά του ο Στέλιος Καλαϊτζίδης, Υπεύθυνος ΠΑΣ Λέσβου. «Υπάρχουν πολλά κορίτσια που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και στον σύλλογο υπάρχουν πάνω από 50 κορίτσια κάθε ηλικίας, που δίνει προοπτικές στο άθλημα».

Οι προπονήσεις, που περιλαμβάνουν φιλικά παιχνίδια, έχουν ξεκινήσει στην Αθήνα  αναφέρει ο Ευάγγελος Σπανός, προπονητής της ομάδος του Αιολικού.  «Το ζήτημα είναι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Λέσβο και όχι να ανταγωνιστούμε τις υπάρχουσες ομάδες. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου σε ολόκληρη την Ελλάδα» τονίζει ο κ. Σπανός.

Με την ευχή για μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά, η Ελένη αρχηγός της ομάδος της Σαπφούς, τονίζει την ανάγκη να ξεπεραστούν τα κοινωνικά στερεότυπα από τα οποία βάλλεται το γυναικείο ποδόσφαιρο, τόσο από τους άνδρες όσο και από τις γυναίκες.

Η Ιωάννα παίκτρια και φοιτήτρια θεωρεί ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να ασχοληθούν με το άθλημα.

Σύμφωνα με την κ. Πανάγου, υπάρχει προοπτική για τα νεαρά κορίτσια και μπορούν να ασχοληθούν όλες οι ηλικίες από 5 έως 55 ετών.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ