Τα παιδιά γνωρίζουν την παράδοση. Νέα σειρά βιβλίων από τη Ράνια Μπουμπουρή και τον Μάκη Τσίτα

Τα παιδιά γνωρίζουν την παράδοση. Νέα σειρά βιβλίων από τη Ράνια Μπουμπουρή και τον Μάκη Τσίτα

Δύο αγαπημένοι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις και το μεράκι τους για να φέρουν τα παιδιά κοντά στην παράδοσή μας με τρόπο σύγχρονο και διασκεδαστικό.

Η παράδοση είναι κάτι ζωντανό. Ζει και αναπνέει και υπάρχει γύρω μας. Παράδοση είναι ο τρόπος ζωής, τα ήθη και τα έθιμα των γονιών, των γιαγιάδων και των παππούδων μας. Στα δύο νέα βιβλία της Ράνιας Μπουμπουρή, από το Καρπενήσι, και του Μάκη Τσίτα επιχειρείται η γνωριμία των παιδιών με την παράδοση με τρόπο διασκεδαστικό, μέσα από τις σελίδες δύο νέων βιβλίων.

Το πρώτο εξ αυτών τιτλοφορείται «Παροιμίες» (εκδ. Ψυχογιός, εικονογράφηση Ανδριάνα Ρούσσου, σελ. 56) και στην περιγραφή του διαβάζουμε: «Τα χρόνια τα παλιά, δεν μπορούσαν όλοι να πάνε στο σχολείο, ούτε και μπορούσαν όλοι να έχουν βιβλία στο σπίτι τους. ‘Και πώς μάθαιναν τότε;’ σίγουρα θα λέτε με τον νου σας. Μάθαιναν μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες των άλλων· κι ένας τρόπος για να το πετύχουν αυτό ήταν μέσα από τις παροιμίες: φράσεις σύντομες, παραστατικές και συχνά αστείες, βγαλμένες από την καθημερινή ζωή». «Στο βιβλίο αυτό θα γνωρίσουμε τις πιο απολαυστικές παροιμίες, που δίδασκαν τις γιαγιάδες και τους παππούδες των γιαγιάδων και των παππούδων μας, και τις γιαγιάδες και τους παππούδες των δικών τους γιαγιάδων και παππούδων (…)».

Παράλληλα κυκλοφόρησαν και οι «Γλωσσοδέτες» (εκδ. Ψυχογιός, εικονογράφηση Ανδριάνα Ρούσσου, σελ. 56). «Οι γλωσσοδέτες είναι παιχνίδια με λέξεις που είναι δύσκολο να τις προφέρουμε και μάλιστα όλες μαζί, γρήγορα και σωστά, δηλαδή είναι παιχνίδια σχεδιασμένα να μας μπερδεύουν. Κι επειδή είναι πολύ διασκεδαστικοί, υπάρχουν μέχρι σήμερα από τα χρόνια τα παλιά. Και μας μπερδεύουν κι εμάς τη γλώσσα, όπως μπέρδευαν τη γλώσσα των γιαγιάδων και των παππούδων των γιαγιάδων και των παππούδων μας, και των δικών τους γιαγιάδων και παππούδων. Τι λέτε, πάμε να διαβάσουμε μερικούς από τους πιο αγαπημένους και γνωστούς γλωσσοδέτες; Άραγε, πόσο γρήγορα μπορούμε να τους πούμε;», αναφέρει ο εκδοτικός οίκος για το βιβλίο.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα