24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τα παιδιά δείχνουν τον δρόμο της συνεργασίας. Μουσική σύμπραξη μαθητών-τριών από το Καρπενήσι και το Αμύνταιο Φλώρινας (ΒΙΝΤΕΟ)

Περί τα 330 χιλιόμετρα χωρίζουν το Αμύνταιο της Φλώρινας και το Καρπενήσι, απόσταση που εκμηδενίστηκε χάρη στη μουσική, το μεράκι, την έμπνευση και τη συνεργασία των παιδιών.

από την έντυπη έκδοση

Τα ποιήματα μαθητών-τριών σχολείων του Καρπενησίου μελοποιήθηκαν και έγιναν τραγούδια από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου Φλώρινας. Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αποτέλεσμα της σύμπραξης, σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Συνεδριακό Κέντρο, σε μια εκδήλωση που ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των “Γιορτών Χειμώνα 2022-2023”.

ΒΙΝΤΕΟ

Την ωραία βραδιά άνοιξε η πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, Κωνσταντία Τσιουγκρή, που αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία μαθητών του Καρπενησίου που έγραψαν ποίηση για να «εκφράσουν τις ανησυχίες τους και το πώς αντιλαμβάνονται την εποχή μας». Κατόπιν, τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου Φλώρινας ανέλαβαν να μελοποιήσουν τα ποιήματα και να τα παρουσιάσουν στο κοινό του Καρπενησίου.

Θερμά καλωσόρισε την αποστολή από τη Φλώρινα ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τους συντελεστές -μαθητές και εκπαιδευτικούς- για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν. «Τα παιδιά μάς δείχνουν τον δρόμο, τον δρόμο της συνεργασίας, της συνεννόησης, της κοινής προσπάθειας, του μεγάλου αποτελέσματος», τόνισε από το βήμα του Συνεδριακού Κέντρου.

Με τα καλύτερα λόγια για τη φιλοξενία των Καρπενησιωτών μίλησε ο Δ/ντής του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου Φλώρινας, Νίκος Οικονόμου, εκθειάζοντας την ιδέα των Γιάννη Τασιόπουλου και Ρίτας Τσιγκρέλη, ιδιοκτητών του φροντιστηρίου «Λέξη» στο Καρπενήσι, να διοργανώσουν, την άνοιξη του 2021, μαθητικό διαγωνισμό ποίησης.

Τα καλύτερα ποιήματα έγιναν… Μελωδικά Όνειρα και αφού ταξίδεψαν σε Καστοριά, Ξάνθη, Αμύνταιο και Φλώρινα, τελικά έφθασαν και στο Καρπενήσι, στην πηγή της δημιουργίας τους· και όλα αυτά, όπως τόνισε, χάρη στην αγάπη, το μεράκι, τον ενθουσιασμό και τον ιδρώτα των παιδικών ψυχών.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ