20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τα παιδιά εμπνέονται από το 1821 & δημιουργούν. Οι κατασκευές των μαθητών/τριών του 1ου Δ.Σ. Καρπενησίου (ΦΩΤΟ)

(ΦΩΤΟ: Ηρωες 1821 και Τούρκοι με τον Δράμαλη, έργο των παιδιών του ΣΤ1 του 1ου ΔΣ Καρπενησίου)

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την υποστήριξη του ΠΕΚΕΣ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, συνδιοργανώνουν τη μαθητική δράση με τίτλο «Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου», με τη συμμετοχή μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 31/5 για γυμνάσια και λύκεια και οι συμμετοχές ολοκληρώνονται στις 14/6 για νηπιαγωγεία και δημοτικά. Προβλέπεται η βράβευση δύο προγραμμάτων ανά περιφερειακή ενότητα της Στ. Ελλάδας (10 συνολικά). Τα βραβεία -αξίας 600 ευρώ- θα δοθούν από την ΠΣΤΕ υπό τη μορφή κάλυψης εξόδων για την πραγματοποίηση επίσκεψης σε προορισμό σχετικό με τη δράση (εάν είναι εφικτό) ή την προμήθεια ψηφιακού εξοπολισμού για τις ανάγκες της σχολικής μονάδας.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν -και έχουν ήδη καταθέσεις τα έργα τους- σχολεία της Ευρυτανίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές του ΣΤ1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, υπό την καθοδήγηση της Σπαθάρα Αικατερίνης (καθηγήτριας Εικαστικών) και την θεωρητική υποστήριξη του δασκάλου του τμήματος, Φλώρου Κωνσταντίνου, στο ιστορικό κομμάτι, δημιούργησαν τρισδιάστατες φιγούρες (αγαλματίδια) από πλαστελίνη, απεικονίζοντας γνωστούς και άγνωστους Έλληνες ήρωες και Τούρκους στρατιωτικούς.

Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από εικαστικά έργα τέχνης και μνημεία. «Συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον, την υπομονή και τον κόπο τους!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το 1ο ΔΣ.

Μαντώ Μαυρογένους και Κωνσταντίνος Κανάρης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ