22 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τα παιδιά και τα μυστικά της κηροπλαστικής τέχνης. Δράση του 1ου Δημοτικού Σχ. Καρπενησίου (ΦΩΤΟ)

Σε ανάρτηση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, διαβάζουμε:

«Το παραδοσιακό κηροπλαστείο του κ. Γρανού Αθανάσιου επισκέφτηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Β’ και Δ’ τάξης του σχολείου μας, την Τετάρτη 18 Απριλίου, στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων “Η ζωή της Μέλισσας”.

Ο κύριος Θανάσης παρουσίασε με ενθουσιασμό στους μαθητές μας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κηροπλαστικής τέχνης ενώ η φιλοξενία του, το μεράκι και η αγάπη για τη δουλειά του μας συγκίνησαν!!!

Τα μυστικά της κηροπλαστικής με φυσικό κερί που μοιράστηκε μαζί μας ο κύριος Θανάσης μας βοήθησαν στην πραγματοποίηση ενός δίωρου εργαστηρίου στο σχολείο μας όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους έφτιαξαν λαμπάδες με κηρήθρες και τις ζωγράφισαν…

Η αίθουσα μοσχομύρισε άρωμα φυσικού κεριού αγγίζοντας τις καρδιές μικρών και μεγάλων με την προσμονή το Αναστάσιμο φως να ανάψει πάνω στις λαμπάδες μας.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι Εκπαιδευτικοί, Μπίκα Αμαλία, Κοντομήτρου Κωνσταντία, Σικαρίδου Δέσποινα, Σιδέρη Ευαγγελία, Μπάρκα Πηνελόπη, Γιαννουλάκου Βασιλική».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ