2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τα παιδιά μαθαίνουν για την αναπηρία. Δράση ευαισθητοποίησης στο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης Αγράφων

Σε επαφή με τον κόσμο της διαφορετικότητας ήρθαν τα παιδιά του Δ.Σ. Δάφνης Αγράφων, μέσα από πρόγραμμα του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Ευρυτανίας

Στο χωριό Δάφνη του Δήμου Αγράφων βρέθηκε πρόσφατα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας. Η Πρόεδρος, κα Αναστασία Κριπάση-Μπάρκα, παρουσίασε ένα δίωρο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης με θέμα την διαφορετικότητα και την αναπηρία προσαρμοσμένο για παιδιά.

«Η αναπηρία δεν είναι επιλογή, η αποδοχή της όμως είναι», ήταν το μήνυμα της δράσης, με τα παιδιά και την εκπαιδευτικό του απομακρυσμένου σχολείου να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της διαφορετικότητας, τον κόσμο της αναπηρίας που καλείται να ξεπεράσει δυσκολίες, εμπόδια, αντιλήψεις και προκαταλήψεις του παρελθόντος.

«Μιλήσαμε για την αναπηρία σε ένα δίωρο πρόγραμμα προσαρμοσμένο για παιδιά από την Πρόεδρο του Συλλόγου, Αναστασία Κριπάση-Mπάρκα και παρουσίαση από την ίδια. Ευχαριστούμε πολύ τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πολύτιμη βοήθειά της. Ευχαριστούμε πολύ την εκπαιδευτικό και τα παιδιά για τη ζεστή φιλοξενία. Εις το επανιδείν», αναφέρει ο σύλλογος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ