3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τα παιδιά, σε ρόλο ηθοποιών… Ενθουσίασε η Θεατρική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου

από την έντυπη έκδοση

Η ενασχόληση των μαθητών με το θέατρο έχει, αποδεδειγμένα, πολλαπλά οφέλη. Η συμμετοχή σε θεατρικές δραστηριότητες βοηθά τα παιδιά να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στην επικοινωνία και την έκφραση, προάγει τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Το θέατρο ενθαρρύνει τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να εκφράσουν τις ιδέες τους, ενώ μέσα από τη συμμετοχή σε παραστάσεις και την ανάλυση θεατρικών έργων, μπορούν να αναπτύξουν την ικανότητα να αναλύουν, να συλλογίζονται και να κρίνουν πιο ορθολογικά.

Η Θεατρική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, με τη φιλική συμμετοχή μαθητριών του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, παρουσίασε, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στις 9.00 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, την κωμωδία μυστηρίου του Ρομπέρ Τομά «8 γυναίκες κατηγορούνται». Το γνωστό θεατρικό έργο του Γάλλου συγγραφέα ανέβηκε σε σκηνοθεσία της Βασιλικής Σταμάτη και οι ερμηνείες των παιδιών ενθουσίασαν το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά το αμφιθέατρο και απόλαυσε μια παράσταση για την υποκρισία που διακρίνει τις σχέσεις των μελών της αστικής τάξης και τη θεοποίηση του χρήματος που διαφθείρει τις συνειδήσεις των ανθρώπων, μια κριτική ματιά στην ανθρώπινη φύση, που αποκαλύπτει τις αδυναμίες, τα πάθη και τις αντιφάσεις των χαρακτήρων.

Πρωταγωνίστησαν οι: Βασιλική Γρανίτσα, Πελαγία Ζήση, Ζωή Ζιάκα, Άννα Μαρία Κλειστά, Ιωάννα Καλλιόπη Μπακατσιά, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, Πολυτίμη Τσούτσουρα, Όλγα Τσώνη, Άννα Χαβέλου.

Στην Επιμέλεια Ήχων ήταν η Ευαγγελία Κωστορρίζου, στην Επιμέλεια Φωτισμών η Χρύσα Καλύβα και Τεχνικοί Σκηνής οι: Μαρία Γούλα, Κατερίνα Λιάπη, Ίρις Μπούτσι, Μένια Νίκα, Θωμαΐς Τσιάρα.

Τη Σκηνοθεσία και Διδασκαλία της Παράστασης είχε αναλάβει, όπως κάθε φορά, η Βασιλική Σταμάτη, η οποία έγραψε: «Ευχαριστώ τα υπέροχα παιδιά του “8 γυναίκες κατηγορούνται” για την τελευταία πολύμηνη θεατρική μας περιπέτεια. Δύσκολο έργο, κουραστήκαμε πολύ. Κάποιες φορές δειλιάσαμε, αλλά τελικά πιστέψαμε. Τους ωραίους αγώνες αξίζει να τους δίνει κανείς! Παιδάκια μου, θα έχετε πάντα την αγάπη μου!». Στον χαιρετισμό της πριν την έναρξη της παράστασης, ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου για την παροχή του μεγαλύτερου μέρους του σκηνικού, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου για τη φιλοξενία των προβών, τη μοδίστρα Ρούλα Τσούτσουρα, φίλους και γονείς που συνεισέφεραν ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, τον Στέλιο Κοντοκώστα που ανέλαβε αφιλοκερδώς τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση, τον Δήμο Καρπενησίου για την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου, τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους Ανδρέα Κακούρα & Κώστα Κοντοπάνο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ