Με επίκεντρο τις γιορτές, τα πανηγύρια και τις παραδόσεις του παλιού Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του Κ.Ι.Π.Ε., η παρουσίαση του νέου τεύχους του περιοδικού «Καρπενησιώτικα», από τον Σύλλογο Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι».
Η εκδήλωση, με τίτλο «Περί εορτών και πανηγύρεων ο λόγος…», αποτέλεσε μια ενδιαφέρουσα διαδρομή στις μνήμες μιας άλλης εποχής, προσεγγίζοντας το θέμα από τη θρησκευτική, λαογραφική, ιστορική και κοινωνική του διάσταση.
Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Λιάπης αναφέρθηκε στον κύκλο των χριστιανικών εορτών και στις τοπικές εορτές του Καρπενησίου, ενώ ο ερευνητής Τοπικής Ιστορίας και Λαογραφίας Γιάννης Δημητρίου ανέπτυξε τη λαογραφική διάσταση του ετήσιου εορταστικού κύκλου.
Τη δική του προσέγγιση κατέθεσε ο μουσικολόγος Δρ. Τάσος Ηλιόπουλος, με σχόλια και συμπληρώματα στα άρθρα του νέου τεύχους, ενώ η υπεύθυνη σύνταξης των «Καρπενησιώτικων», Μαρία Ευαγγελοδήμου, επιχείρησε μέσα από συγκρίσεις του «τότε» με το «τώρα» να αναδείξει τις αλλαγές που επέφερε ο χρόνος.
Τη συζήτηση συντόνισε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας Μαρία Παπαϊωάννου, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα, με υπεύθυνο τον κ. Ηλιόπουλο.






















