28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τα πολλαπλά οφέλη της επαφής των παιδιών με τη Φύση. Στο Φαράγγι Μπουζουνίκου οι μαθητές του Γυμνασίου Δυτ. Φραγκίστας (ΦΩΤΟ)

Η επαφή των παιδιών με τις δραστηριότητες στη Φύση προσφέρει πολλά στην κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξή τους

από την έντυπη έκδοση

Πρόσφατα, το Γυμνάσιο Δυτικής Φραγκίστας επισκέφθηκε το Φαράγγι του Μπουζουνίκου, ανάμεσα στα χωριά Βαλαώρα και Τοπόλιανα Αγράφων, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ανακαλύπτοντας τα μονοπάτια της περιοχής μου», με τη συνοδεία και καθοδήγηση του προέδρου του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, Θωμά Νταβαρίνου, πρωτεργάτη της προσπάθειας ανάδειξης εναλλακτικών δραστηριοτήτων στην αγραφιώτικη φύση.

«Μετά τη γνωριμία και κάποιες απαραίτητες διευκρινίσεις, μεταφερθήκαμε στο φαράγγι. Οι μαθητές απόλαυσαν τη διαδρομή που μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι. Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές μας να δοκιμάσουν αθλητική αναρρίχηση σε μια από τις καλύτερες αναρριχητικές πίστες της Ευρώπης. Τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας και τη σχέση εμπιστοσύνης προκριμένου να πετύχουν τον στόχο τους (σχέση ασφαλιστή-αναρριχητή)», αναφέρουν οι άνθρωποι του σχολείου.

«Ένας από τους βασικούς στόχους του συλλόγου μας είναι», σημειώνει ο Ο.Σ. Αγράφων, «τα παιδιά -και όχι μόνο- με τη σωστή καθοδήγηση, να έρχονται σε επαφή με δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε φυσικό περιβάλλον (ορειβασία, πεζοπορία, αναρρίχηση κ.α.) και να αγαπήσουν αυτόν τον τρόπο ζωής που θα τους συνοδεύει στη συνέχεια της ζωής τους. Μερικά από τα οφέλη που αποκομίζουν -ιδιαίτερα σε αυτές τις ηλικίες- είναι οι δεξιότητες που μπορούν να αναπτυχθούν όπως η ευλυγισία, η ενδυνάμωση, η αντίληψη στην επίλυση προβλημάτων, η σωματική και πνευματική ανάπτυξη αλλά και η χαρά για την επίτευξη του κάθε στόχου».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ