28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τα προβλήματα του εθελοντικού κινήματος της Σάμου θα τεθούν στον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη που επισκέπτεται το νησί

Από τον Δήμο Δυτικής Σάμου θα ξεκινήσει την επίσκεψη του στο νησί το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα συνομιλήσει με τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους των εθελοντικών κλιμακίων για θέματα που αφορούν την πιστοποίηση τους στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο κύριος Στυλιανίδης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη, αμέσως μετά θα μεταβεί στο Δήμο Ανατολικής Σάμου και θα συνομιλήσει για τα ίδια θέματα με τον Δήμαρχο και τους εθελοντές της Ανατολικής πλευράς του νησιού.

Να σημειώσουμε ότι με αφορμή την επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης, απέστειλε επιστολή στο Βουλευτή Σάμου αποτυπώνοντας την ιστορία του εθελοντικού κινήματος στην Σάμο, εξηγώντας τις ενέργειες που είναι απαραίτητες για την ένταξη όλων των εθελοντών στο μητρώο της Γ.Γ.Π.Π.

Από την πλευρά του στο θέμα έχει κάνει εκτενείς αναφορές ο προϊστάμενος του αυτοτελούς γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Αλέξανδρος Τατούρης, ο οποίος από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2016 είχε προειδοποιήσει και ενημερώσει για την σχετική νομοθεσία που διέπει τα εθελοντικά κλιμάκια. Ωστόσο από τις 43 εθελοντικές οργανώσεις μόνο οι 13 είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ