29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τα προβλήματα των Αγράφων ζητούν επιτακτικά λύσεις. Η ομιλία του Αλέξη Καρδαμπίκη στο συνέδριο της ΠΕΔ στο Καρπενήσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα (αλλά και διαχρονικά) ο Δήμος Αγράφων, ανέδειξε ο Δήμαρχος Αγράφων στο πρόσφατο τακτικό συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας που φιλοξενήθηκε στο Καρπενήσι.

Κίνητρα στελέχωσης των μονάδων υγείας, μείωση φορολογίας στις δυσπρόσιτες περιοχές, αύξηση επιδόματος θέρμανσης για τους ηλικιωμένους των χωριών, ίδρυση μόνιμου κέντρου εκπαίδευσης για την πολιτική προστασία, ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που έβαλε στο τραπέζι του συνεδρίου της ΠΕΔ ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.

Η ομιλία του Αλέξη Καρδαμπίκη στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της ΠΕΔ στο Καρπενήσι

Αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, στο προβληματικό οδικό δίκτυο, στις ελλείψεις που παρουσιάζουν οι παροχές Υγείας και στο αυξημένο ενεργειακό κόστος και πρότεινε παρεμβάσεις για την ανακούφιση των κατοίκων των απομονωμένων χωριών (π.χ. με μειωμένο ΦΠΑ, αύξηση επιδόματος θέρμανσης κ.α.)· .«να μην αφήσουμε μόνους τους ηλικιωμένους των Αγράφων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Χαρακτήρισε ως σημαντική εξέλιξη το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο Αγράφων, το πρώτο διαδημοτικό-διαπεριφερειακό ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για ορεινούς δήμους, ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ (30 εκ. στον Δήμο Αγράφων), ενώ κατέθεσε πρόταση να γίνουν τα Άγραφα (ή η Ευρυτανία, γενικότερα) κέντρο εκπαίδευσης διασωστικών ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Στο Καρπενήσι, στο διήμερο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής ‘Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΔ) όπου συμμετείχαν Υπουργοί και πολλοί Αυτοδιοικητικοί από όλη τη Στ. Ελλάδα, παρουσιάσαμε τα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Αγράφων αφού θεωρούμε πως η Αυτοδιοίκηση αποτελεί πυλώνα διασφάλισης της καλής ζωής των πολιτών», σημείωσε ο κ. Καρδαμπίκης μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου, τονίζοντας πως «σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για την Ελλάδα, όλη την Ευρώπη και κατ’ επέκταση και για τον δικό μας Δήμο, βλέπουμε όλο και περισσότερους συνδημότες μας να οδηγούνται στο φάσμα της φτώχειας με ανυπολόγιστο αντίκτυπο».

«Σε αυτό το συνέδριο», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Αγράφων, «θελήσαμε να αναδείξουμε αυτά τα προβλήματα αλλά και προβλήματα που έχουν σχέση με την υγεία, την παιδεία, τις μετακινήσεις και πολλά άλλα για να φτάσουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων, για να ανοίξει ένας δίαυλος παραγωγικού διαλόγου με τους ανάλογους φορείς και να δοθεί ώθηση σε πολιτικές που θα δώσουν “ανάσα” και λύση στα χρονίζοντα προβλήματα των κατοίκων των χωριών μας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ