1 Δεκεμβρίου 2021

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο Νυμφαίο Φλώρινας, στα βόρεια σύνορα

Οι πρώτες χιονοπτώσεις του εφετινού χειμώνα σημειώθηκαν στα βόρεια της χώρας. Τα έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Μπάλλος», που πλήττει ήδη το σύνολο της επικράτειας (δείτε εδώ περισσότερα), σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας, είχαν ως αποτέλεσμα να χιονίσει στο Νυμφαίο της Φλώρινας, τα ορεινά της Καστοριάς κ.α.

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται και σε χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας. Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί και την Παρασκευή (15/10) και για τον λόγο αυτό ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα.

«Οι αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα, να αποφύγουν υπόγειους και ισόγειους χώρους, ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Με τις τωρινές εκτιμήσεις, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο την Πέμπτη το βράδυ σε πολλές περιοχές της χώρας να έχουμε καταιγίδες κι αυτό είναι ένα ισχυρό δεδομένο που δεν μπορεί να αγνοηθεί», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

(Φωτογραφία από το χιονισμένο Νυμφαίο, του Μιχάλη Τσίρλη)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ