19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Τα Ψηλά Βουνά”, για πρώτη φορά στα Άγραφα. Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή 30 εκπαιδευτικών (ΦΩΤΟ)

Την ευκαιρία να γνωρίσουν πτυχές της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού των Αγράφων είχαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο βιωματικό σεμινάριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου.

Στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Β’ κύκλος», του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», υλοποιήθηκε στη Γρανίτσα το βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Εξερευνώντας τα Ψηλά Βουνά των Αγράφων».

Το σεμινάριο υλοποίησε το ΚΕΠΕΑ (τ. ΚΠΕ) Καρπενησίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγράφων, το ΚΕΠΕΑ Θέρμου και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγράφων, την Παρασκευή 25, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, με τη συμμετοχή τριάντα εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, από την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα, τα Γιάννενα, την Άρτα κ.α. Πήραν μέρος σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως η αναρρίχηση στο Φαράγγι Μπουζονίκου (με υπεύθυνο τον πρόεδρο του Ο.Σ. Αγράφων, Θωμά Νταβαρίνο), γνωρίζοντας παράλληλα και τα ιδιαίτερα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά στοιχεία του τόπου.

Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, που υποδέχθηκε φιλόξενα τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικούς, προτρέποντάς τους να γίνουν πρεσβευτές του τόπου.

«Επίσκεψη στον Δήμο Αγράφων των Υπεύθυνων Περιβαλλοντικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για επιμορφωτικές συναντήσεις και γνωριμία με τη φύση, την ιστορική μνήμη και τον τοπικό πολιτισμό των Αγράφων, προκειμένου να στηριχθεί ουσιαστικά με δράσεις από όλα τα σχολεία της χώρας το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα “Τα Ψηλά Βουνά” που για πρώτη φορά πραγματοποιείται με επίκεντρο τον Δήμο μας. Περιμένουμε με μεγάλη χαρά μέσω των πρεσβευτών εκπαιδευτικών, τους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές από όλα τα σχολεία της πατρίδας μας, να έρθουν εδώ για να γνωρίσουν από κοντά την κληρονομιά του Ζαχαρία Παπαντωνίου, την ιστορική και πολιτιστική διαδρομή των Αγράφων αλλά και τον φυσικό μας πλούτο», έγραψε ο δήμαρχος με αφορμή το βιωματικό, περιβαλλοντικό σεμινάριο στα Άγραφα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ