27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τα 7 Ευρυτανόπουλα που θα λάβουν υποτροφία από τα Ίδρυμα Γαζή-Τριανταφυλλόπουλου – Για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές & διδακτορικές σπουδές

Το Ίδρυμα Γαζή-Τριανταφυλλόπουλου κατάρτισε και ανακοίνωσε τον πίνακα υποτρόφων φοιτητών (διδακτορικών, μεταπτυχιακών και προπτυχιακών σπουδών) ακαδημαϊκού έτους 2023-2024. Η εκδήλωση απονομών θα γίνει στο Καρπενήσι, παραμονή 25ης Μαρτίου

από την έντυπη έκδοση

Το Ίδρυμα Γαζή-Τριανταφυλλόπουλου έχει καταγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία αδιάλειπτης προσφοράς στη νεολαία της Ευρυτανίας, με κορωνίδα το πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών σε διακρινόμενους Ευρυτάνες προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Το Ίδρυμα συμπληρώνει φέτος 27 χρόνια “ζωής” και αποτελεί το όραμα του Νίκου και της Μαρίας Γαζή, που αγαπούσαν με πάθος την Ευρυτανία και είχαν τη φιλοδοξία να συνδράμουν τη νέα γενιά του τόπου.

Τα ονόματα

Τον Οκτώβριο του 2023, το Ίδρυμα Γαζή-Τριανταφυλλόπουλου είχε προκηρύξει τη χορήγηση τεσσάρων (4) υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές, δύο (2) για μεταπτυχιακές σπουδές και μιας (1) υποτροφίας για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Οι υποτροφίες αφορούσαν σε φοιτητές/τριες και πτυχιούχους ΑΕΙ που κατάγονται από την Ευρυτανία ή κατοικούν στην Ευρυτανία τα τελευταία πέντε (5) χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης (και συνεχίζουν να διαμένουν στην Ευρυτανία κατά τον χρόνο της υποτροφίας).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έληξε την 31η Δεκεμβρίου και πρόσφατα το Δ.Σ του Ιδρύματος, συνεκτιμώντας τα προσόντα των υποψηφίων και την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, προχώρησε στην έκδοση απόφασης για την επιλογή των υποτρόφων. Μετά την πάροδο της προθεσμίας ενστάσεων, η απόφαση του Συμβουλίου υπεβλήθη προς έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος.

Η λίστα των υποτρόφων φοιτητών/τριών (διδακτορικών, μεταπτυχιακών και προπτυχιακών σπουδών) του Ιδρύματος Γαζή-Τριανταφυλλόπουλου, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, έχει ως εξής:

Ι. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ:

Κονδύλη Αλεξάνδρα

Γιόγιου Αλεξάνδρα

ΙΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ:

Μηλιά Μαγδαληνή

Γκαρίλα Ειρήνη

ΙΙΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Γραμματίκα Ξανθίππη

Καραμπάς Πάρις-Σωτήρης

IV. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Φάκα Βασιλική

Η εκδήλωση απονομής υποτροφιών και βραβείων του Ιδρύματος Γαζή-Τριανταφυλλόπουλου θα γίνει στο Καρπενήσι, στις 24 Μαρτίου 2024.

Με ιστορία τριών δεκαετιών

Το Ίδρυμα Γαζή-Τριανταφυλλόπουλου, με τον συγκεκριμένο σκοπό και αποστολή, εμπνεύστηκαν ο Νίκος και η Μαρία Γαζή, οι οποίοι αγαπούσαν με πάθος την Ευρυτανία και οραματίστηκαν το Ίδρυμα ως φορέα διαρκούς συνδρομής στη νεολαία και τους σπουδαστές της. Το εγκριτικό Διάταγμα του Οργανισμού δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 02/10/1997 (ΦΕΚ Β’ 875/1997), σηματοδοτώντας τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία του Ιδρύματος στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Ευρυτανίας. Η επιλογή της επωνυμίας του Ιδρύματος με προσθήκη στην προμετωπίδα του ονόματος Τριανταφυλλόπουλου, έγινε από τον εμπνευστή της ιδέας και ιδρυτή, Νίκο Γαζή, και αποτελεί απόδοση φόρου τιμής προς τον μεγάλο Ευρυτάνα νομοδιδάσκαλο, Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ